Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

maart, 2021

16maa15:3017:00Webinar ‘Introductie Monitoring Brede Welvaart’15:30 - 17:00 online webinar

Evenement details

De principes van brede welvaart en de duurzame ontwikkelingsdoelen worden in steeds bredere kring omarmd als richtinggevend voor een toekomstbestendige samenleving. Maar waar hebben wij het dan over en hoe krijgen wij meer zicht op de ontwikkeling van onze brede welvaart? In het webinar ‘Introductie Monitoring Brede Welvaart’ geven Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe een compacte introductie op de monitoring van brede welvaart. Mis het niet en meld je aan!

Wat is brede welvaart?

Brede welvaart gaat over meer dan alleen ons inkomen, economie of groei. Het gaat over alles dat het leven de moeite waard maakt. Dus ook over leefbaarheid en veiligheid, kwaliteit van de leefomgeving, sociale samenhang en voorzieningenniveau, onderwijs en arbeidsmarkt, klimaat en energie, natuur en landbouw, bereikbaarheid en woningmarkt. Het gaat om de balans en samenspel tussen ons economisch, sociaal en ecologisch kapitaal. Daarin wordt niet alleen gekeken naar de kwaliteit van ‘in het hier en nu’, maar ook welke druk ons beleid heeft op volgende generaties (brede welvaart ‘later’) en op mensen in andere landen (brede welvaart ‘elders’).

Waarom meedoen aan dit webinar?

Na dit webinar heb je meer inzicht in het begrip brede welvaart, de relatie met de duurzame ontwikkelingsdoelen, de wijze waarop dit wordt gemonitord en wanneer en hoe wij meer zicht krijgen op de ontwikkeling van de brede welvaart in Groningen en Drenthe. Tijdens het webinar is ruimte voor deelnemers om vragen te stellen.

Iedereen met interesse in het onderwerp is welkom bij het webinar. Wij denken dat we vooral raadsleden, bestuurders en beleidsmakers een informatief uur kunnen bieden. Deelname is mogelijk voor maximaal 60 deelnemers.

  • Webinar ‘Introductie Monitoring Brede Welvaart’
  • Dinsdag 16 maart, 15.30 -17.00 uur
  • Sprekers: Hermien Maarsingh, adviseur Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe en Marja Janssens, onderzoeker/adviseur Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:      ✔ Ik ben er bij!

  1. Meld je aan via de link hierboven. Let er hierbij op dat je browser geüpdatet is.
  2. Gebruik de link uit de mail die je na je aanmelding hebt ontvangen om de webinar te openen. Dit doe je altijd buiten een werkomgeving, zoals de cloud. De dag van te voren ontvang je nog een herinnering waar de link naar de webinar ook in staat.
  3. Ga op tijd klaar zitten, zorg dat je verbinding voldoende is en zorg dat je geluid aan staat.

Meer informatie:

Marja Janssens
06 127 478 28
m.janssens@sociaalplanbureaugroningen.nl
m.janssens@trendbureaudrenthe.nl

Tijd

(Dinsdag) 15:30 - 17:00

Locatie

online webinar

Organisator

Sociaal Planbureau Groningen & Trendbureau Drenthe

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X