Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

juni, 2020

09juni15:0016:00Webinar '50 stemmen van mensen in armoede of schulden’15:00 - 16:00 online webinar

Evenement details

Hoe ervaren mensen in armoede of schulden de hulp en ondersteuning die zij ontvangen van instanties? Welke dienstverlening werkt voor hen goed en waar liggen knelpunten? En vooral: Hoe kan het beter? Dit zijn de vragen waar dit webinar om draait. We lichten de resultaten van ons onderzoek hierover toe en vertellen welke mogelijkheden wijzelf en anderen zien om de  dienstverlening op het gebied van armoede en schulden (nog) beter en effectiever te maken.  Kijk het online webinar ’50 stemmen van mensen in armoede of schulden’ terug.

Waar gaat het over?

Het is eenvoudig om in financiële problemen te raken en moeilijk om eruit te komen. De hulp bij armoede en schulden is versnipperd en te weinig gericht op toekomstperspectief. Wisselende contactpersonen, neerbuigende behandeling of onvoldoende informatie belemmeren te vaak een goed contact tussen cliënt en dienstverlener.

Dit zijn in het kort de uitkomsten van het onderzoek 50 Stemmen van mensen in armoede of schulden van Trendbureau Drenthe en Sociaal Planbureau Groningen naar dienstverlening op het gebied van armoede en schulden. De onderzoekers hebben uitgebreid gesproken met vijftig Groningers en Drentenaren die ervaring hebben met dergelijke dienstverlening. Op basis hiervan concluderen ze dat er veel ruimte voor verbetering is.

Meer informatie
Marian Feitsma
onderzoeker
m.feitsma@trendbureaudrenthe.nl / m.feitsma@sociaalplanbureaugroningen.nl
06 526 893 57

Marcel Endendijk
adviseur
m.endendijk@trendbureaudrenthe.nl / m.endendijk@sociaalplanbureaugroningen.nl
06 543 238 36

Tijd

(Dinsdag) 15:00 - 16:00

Locatie

online webinar

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X