Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

mei, 2020

12mei15:3016:30Webinar proefschrift Vernieuwende vormen van lokaal bestuur met een hoge mate van burgerzelfsturing, Hiska Ubels15:30 - 16:30 online webinar

Evenement details

Hiska Ubels promoveerde op 30 januari 2020 aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen op haar onderzoek naar leefbaarheidsinitiatieven in krimpgebieden, waarbij inwoners een hoge mate van zeggenschap hadden over kwesties in het publieke domein. Ze onderzocht de dynamieken, mogelijkheden en beperkingen van dit soort initiatieven. Waar liepen de betrokken inwoners en overheden tegenaan? Meld je aan en hoor er alles over tijdens de webinar!

De afgelopen 5 jaar onderzocht Hiska hoe experimentele samenwerkingsvormen tussen gemeenten en inwoners in de tijd ontwikkelen. Net als de zelfsturingscapaciteit van inwoners. Hoe waarderen dorpsbewoners door mededorpsbewoners aangestuurde initiatieven? Wat zijn nu de redenen waarom inwoners niet meedoen en in hoeverre speelt dit eigenlijk? In haar onderzoek keek Hiska  zowel vanuit de perspectieven van direct betrokken beleidsmakers en inwoners, als vanuit die van de dorpsbewoners om wiens leefbaarheid van het dorp het gaat. Naast inzichten en kennis bieden we tijdens de webinar ook ruimte voor vragen en discussie.

Nu alvast meer weten? Lees de samenvatting Vernieuwende vormen van lokaal bestuur met een hoge mate van burgerzelfsturing (gratis) en lees het artikel Vernieuwende vormen van lokaal bestuur met een hoge mate van burgerzelfsturing.

Mis dit niet en meld je aan ✔ Ik ben er bij!

Volg de volgende stappen om het webinar te kunnen volgen:

 1. Meld je aan via de link. Let er hierbij op dat je browser geüpdatete is. Zie onder het kopje ‘Wat heb je nodig?’ meer informatie over de browser.
 2. Gebruik de link uit de mail die je na je aanmelding hebt ontvangen om de webinar te openen. Dit doe je altijd buiten een werkomgeving, zoals de cloud. De dag ervoor ontvang je nog een herinnering waar de link naar de webinar ook in staat.
 3. Ga op tijd klaar zitten, zorg dat je verbinding voldoende is en zorg dat je geluid aan staat.

Let op: tijdens een webinar kan je de sprekers zien en horen, maar zij zien of horen jou niet. Dat geldt ook voor de andere deelnemers. Je kunt communiceren met de sprekers en deelnemers via een chat.

Wat heb je nodig?

 • In principe kan je het webinar gewoon op je computer, laptop of tablet volgen, mits het apparaat niet te oud is en geüpdatete is. Wil je zeker weten of je apparaat geschikt is, lees dan verder.
 • Om het webinar in goede kwaliteit te kunnen volgen heb je Windows 8 of hoger, Mac OS X Mavericks of hoger en Linux Ubuntu 10 of hoger nodig. Qua mobiele apparaten is het getest op iOS 9 of hoger (voor een optimale ervaring is iOS 10 of hoger vereist) en op Android apparaten waarvan het Android besturingssysteem gelijk is aan versie 4.1 of hoger.
 • Het webinar en het aanmeldformulier worden ondersteund door de volgende browsers:
  • Google Chrome (versie 65 of hoger)
  • Mozilla Firefox (versie 49 of hoger)
  • Mac Safari (versie 10 of nieuwer)
  • Internet Explorer 11 & Edge (eerdere versies niet ondersteund)
  • Android 4.2 of nieuwer (met daarop Google Chrome 50 of nieuwer)
  • iOS Safari en Google Chrome for iOS (iOS10 of hoger)
 • Een internetsnelheid van 60 kilobytes per seconde (gelijk aan 0,5 Mbps). De software past automatisch de kwaliteit van de webinar aan (naar beneden of naar boven) afhankelijk van de beschikbare bandbreedte en de computercapaciteit van de deelnemer.
 • Werkend geluid vanuit je apparaat.

Meer informatie:
Hiska Ubels
h.ubels@cmostamm.nl
06 135 816 73

Saskia Duursma
s.duursma@cmostamm.nl
06 124 139 41

Tijd

(Dinsdag) 15:30 - 16:30

Locatie

online webinar

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X