Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

mei, 2021

18mei15:0016:00Webinar Sterk Vrijwilligerswerk15:00 - 16:00

Evenement details

Vrijwilligersorganisaties en verenigingen zijn van groot belang voor de leefbaarheid in dorpen, wijken en regio’s. Ze werken samen en ontplooien ontzettend veel initiatieven en activiteiten op gebied van sport, cultuur, welzijn, ontmoeting etc. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf; het vraagt tijd, mensenkennis, organisatiekracht, samenwerking, creativiteit en nog veel meer.

Behoud van organisatiekracht

Tussen 2016 en 2021 bood het project Sterk Vrijwilligerswerk inspiratie en ondersteuning aan vrijwilligers en verenigingen. Meer dan 600 vrijwilligersorganisaties en verenigingen uit de provincie Groningen maakten daar, dankzij steun van de Provincie Groningen, gebruik van (zie factsheet). Echter de subsidie voor Sterk Vrijwilligerswerk loopt ten einde. Ook corona heeft een flinke impact gehad in financieel opzicht en ook op het aantal vrijwilligers. Uiteraard willen we de organisatiekracht in de Groninger dorpen en wijken behouden en versterken. We gaan graag met u in gesprek over het vervolg.

Webinar Sterk Vrijwilligerswerk

Groninger Dorpen, CMO STAMM, Huis voor de Sport Groningen en Kultuurloket nodigen u als wethouder/ beleidsmedewerker graag uit voor het webinar Sterk Vrijwilligerswerk op dinsdag 18 mei van 15.00-16.00 uur.

Het webinar wordt uitgezonden via Webinargeek. U bent zelf niet in beeld en niet te horen. U kunt reageren via de chat. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen via Zoom.

Programma

  • Welkom/inleiding (Simone Smuling, HvdSG / projectleider Sterk Vrijw. werk)
  • Resultaten vijf jaar Sterk Vrijwilligerswerk (Marian Feitsma, CMO STAMM)
  • Vervolg: blijvende behoefte! (Rik van Niejenhuis, Groninger Dorpen)
  • Vrijwilligers & Co (Simone Smuling, Huis voor de Sport Groningen)
  • Gemeenten aan zet (Simone Smuling, Huis voor de Sport Groningen)

Aanmelden

Doet u mee? U kunt zich hier aanmelden t/m maandag 17 mei.

Tijd

(Dinsdag) 15:00 - 16:00

Organisator

Groninger Dorpen, CMO STAMM, Huis voor de Sport Groningen en Kultuurloket

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X