Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

oktober, 2020

06okt15:3016:30Webinar: Weer kind zijn? Daar zorgen we samen voor!15:30 - 16:30 online webinar

Evenement details

Een zieke vader die nog een paar jaar te leven heeft? Een broer die gokverslaafd is? Of een zus met een beperking? Of een andere naaste met psychische problemen?

Een kind dat opgroeit in een gezin waarin iemand zorg nodig heeft, leert al op jonge leeftijd rekening te houden met andere mensen. Dat gaat meestal vanzelf, omdat ze enorm van hun naaste houden. Daarom nemen deze kinderen ook verantwoordelijkheden op zich die hun leeftijdgenoten nog lang niet hoeven te nemen. Het empathisch vermogen en verantwoordelijkheidsgevoel is een verrijking voor hun latere leven. Wat zij soms missen, is het gevoel om weer even kind te zijn. Vooral nu, vanwege de COVID-19 crisis. Hoe kunnen wij hen dat gevoel in de provincie Groningen bieden?

  • Webinar: Weer kind zijn? Daar zorgen we samen voor!
  • Wanneer: Dinsdag 6 oktober 2020 van 15.30 – 16.30 uur
  • Wat: Provinciale online Inspiratiebijeenkomst (gratis), met handvatten voor versterking van de lokale samenwerking rondom kinderen en jongeren (0-18 jaar) en vooral gebaseerd op hun eigen behoefte.
  • Voor wie: Iedereen die met of voor 0- tot 18-jarigen werkt. Beleidsmakers, jeugdteams, sociale teams, hulpverleners, onderwijsinstellingen, leerplichtambtenaren, huisartsen, sport- zorg- en culturele instellingen in de provincie Groningen.

Tijdens deze online inspiratiebijeenkomst neemt het provinciale Kernteam JMZ Groningen je mee in de wereld van een jonge mantelzorger. We zoeken de interactie op aan de hand van filmpjes en stellingen. Ook geven we inzicht in handelingsperspectieven die lokaal verdiept kunnen worden (met praktische tips en praktijkvoorbeelden).

Aanmelden

Je kunt je hiervoor inschrijven op uitnodiging van het kernteam JMZ Groningen via deze inschrijflink.

Meer informatie

Rika Ringersma
06 126 878 02
r.ringersma@cmostamm.nl

logo provinciale Kernteam JMZ Groningen                Logo provincie Groningen

Tijd

(Dinsdag) 15:30 - 16:30

Locatie

online webinar

Organisator

kernteam JMZ Groningen

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X