Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

september, 2022

08sepallday14Week van Lezen en Schrijven(Gehele dag)

Evenement details

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vragen we samen met honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet. Om ervoor te zorgen dat zij allemaal aan de samenleving mee kunnen doen, vraagt Stichting Lezen en Schrijven het Nederlandse publiek, taalnetwerken en bedrijven om tijdens de Week van lezen en schrijven in actie te komen. Door acties en activiteiten te organiseren voor verschillende doelgroepen bereiken we zo veel mogelijk mensen.  

Dit jaar begint de Week van lezen en schrijven op de internationale dag van de Alfabetisering: donderdag 8 september. Het thema van deze Week is preventie. We vragen extra aandacht voor jongeren. Inspiratie nodig? Bekijk op de website lezenenschrijven.nl wat je kunt doen!

Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe

In Drenthe is circa 11% van de volwassenen laaggeletterd. Zij hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en het werken met de computer. Er is steeds meer aandacht voor de rol die basisvaardigheden spelen in de zelfredzaamheid van inwoners. Deze aandacht is er ook in Drenthe. Om elkaar beter te vinden en kennis te delen gebruikt het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe het digitaal kennisplatform naareengeletterdDrenthe.nl. Hier delen we informatie over laaggeletterdheid in Drenthe en Drentse activiteiten met betrekking tot laaggeletterdheid.

Logo Bondgenoodschap voor een geletterd Drenthe

Tijd

september 8 (Donderdag) - 14 (Woensdag)

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X