Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

oktober, 2021

28okt09:0010:30Werksessie Verdieping op vroegsignalering voor beleidsmedewerkers09:00 - 10:30 CMO STAMM - locatie Groningen

Evenement details

intro

 

28 oktober, 9 december 2021 
Duur  Van 9.00-10.30 uur (inloop vanaf 8.30 uur)
Locatie Online of fysiek (wordt later bekend gemaakt)
Deelnemers Projectteamleden vroegsignalering van gemeenten in Groningen en Drenthe
Gratis Aan de werksessies zijn geen kosten verbonden

 

Wat betekent de gewijzigde Wet gemeentelijke schuldhulpverlening voor jouw werk? De per 1 januari 2021 gewijzigde Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) is erop gericht om het vroeg signaleren van schulden makkelijker te maken. Een standaard recept voor nieuwe werkwijzen en een blauwdruk voor vroegsignalering van schulden bestaat niet. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen wijze. Toch valt er het nodige te leren van collega’s uit andere gemeenten of is het handig en vooral tijdbesparend om samen te werken. Meld je aan en laat je inspireren! 

Aanleiding

De VDG, VGG, VNG, AVK en CMO STAMM  hebben de ambitie uitgesproken om samen op te trekken met diverse landelijke en regionale partners om de Drentse en Groningse gemeenten en hun betrokken partners te ondersteunen om op een efficiënte en doordachte manier te werken met vroegsignalering. Belangrijk is hierbij dat dit aansluit op de behoeften, de mogelijkheden en de fase van uitvoering waarin de gemeenten en alle betrokken partners zitten.

Inhoud

Elke sessie bestaat uit tips en tops en goede voorbeelden en een interactief gedeelte voor uitwisseling in kleinere subgroepen. 

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 28 oktober – Verdieping  op vroegsignalering voor beleidsmedewerkers
  • 9 december – Evaluatie en (landelijke) monitoring, leermomenten, intervisie

Al naar gelang jouw belangstelling kun je aan één of beide werksessies deelnemen.

De werksessies zijn ingericht om jou als deelnemer direct te ondersteunen. Belangrijk is daarom dat het programma aansluit op de behoeften, de mogelijkheden en de fase van uitvoering waarin de gemeenten zitten. De werksessies zijn praktisch van aard. En worden ingevuld via diverse werkvormen die aansluiten bij de vraag van de deelnemers. #Durftevragen: we tackelen jouw eigen uitdagingen als het gaat om vroegsignalering en denken met je mee.

Voor wie?

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle projectteamleden van gemeenten in Groningen en Drenthe. Gewijzigde Wgs betekent dat diverse organisaties en gemeenten bij het vroegsignaleren van schulden intensiever met elkaar samenwerken. Nodig gerust je samenwerkingspartner(s) uit om ook aan de themasessie(s) van jouw keuze deel te nemen.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan. Aanmelden kan tot 7 oktober.

Meer informatie

Inhoudelijke en praktische vragen: Dushenka van Kooten, d.vankooten@cmostamm.nl, 06-51857078

 

De werksessies worden mede mogelijk gemaakt door de provincies Groningen en Drenthe, de VNG, VDG, VGG, AVK en uitgevoerd in samenwerking met CMO STAMM.

Tijd

(Donderdag) 09:00 - 10:30

Locatie

CMO STAMM - locatie Groningen

Laan Corpus den Hoorn 100-2 Groningen (navigatie: huisnummer 98 invoeren svp)

Organisator

De werksessies worden mede mogelijk gemaakt door de provincies Groningen en Drenthe, de VNG, VDG, VGG, AVK en uitgevoerd in samenwerking met CMO STAMM

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X