Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

september, 2017

20sep17:0019:30Zet vrijwillige inzet in Het Hogeland op de kaart17:00 - 19:30 Dorpshuis Zijlvesterhoek

Evenement details

Tijdens deze bijeenkomst krijgen betrokken inwoners, initiatiefnemers, vrijwilligers of vrijwilligerscoördinatoren de gelegenheid om ervaring en ideeën op het gebied van vrijwillige inzet te delen met raadsleden, werkgroep visie Burgerkracht van de gemeenten en andere betrokken inwoners van de huidige gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond.

Datum  Woensdag 20 september 2017, 17:00-19:30 uur
Locatie Dorpshuis Zijlvesterhoek, Achterweg 1, 9959 PC Onderdendam
Kosten Met dank aan de provincie Groningen is deelname gratis

Wat is de bedoeling?

Vrijwilligersorganisaties en actieve bewoners in alle maatschappelijke terreinen, zoals onderwijs, belangenorganisaties, kerken, sport, cultuur, natuur en zorg en welzijn zijn van groot belang voor de leefbaarheid binnen onze gemeenten en straks de gemeente Het Hogeland. Het belang van vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk wordt steeds groter, omdat er in toenemende mate een beroep wordt gedaan op vrijwillige inzet.

Tijdens deze bijeenkomst krijg je de gelegenheid om je ervaringen, zorgen, goede ideeën of vragen met betrekking tot vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk te bespreken met elkaar.  Hoe zie je je organisatie in de nieuwe gemeente? Welke vragen leven bij andere vrijwilligersorganisaties en initiatieven? Op welke wijze zou er samengewerkt kunnen worden? Hoe werf je vrijwilligers en houd je ze betrokken?

Je ervaring is waardevol voor de lokale politiek, beleidsmakers en andere initiatiefnemers en vrijwilligersorganisaties in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond.
Het project ‘Sterk Vrijwilligerswerk’ haalt graag jouw ideeën en vragen op voor een eventuele vervolgbijeenkomst of themaworkshop.

Wat kun je verwachten?

We hebben een afwisselend programma in voorbereiding, met veel ruimte voor onderlinge uitwisseling.

16:30 uur Inloop met koffie/thee.
17:00 uur Opening door dagvoorzitter Aletta van den Berg,  CMO STAMM, Ideeënmakelaar provincie Groningen.
17:15 uur De nieuwe gemeente Het Hogeland in vogelvlucht: feiten en cijfers Sociaal Planbureau Groningen.
17:20 uur Pitch door Wieke Paulusma, raadslid D66 in de gemeente Groningen.
Naast het sociaal domein staat democratische vernieuwing hoog op de agenda bij Wieke Paulusma. In haar pitch deelt Paulusma haar gedachten over de veranderende verhouding tussen bewoners, ambtenaren en politici.
17:30 uur Willem Jan de Gast, senior beleidsmedewerker van Movisie, het landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken, geeft in een presentatie zijn visie op de zelfredzaamheid van burgers en grenzen aan vrijwillige inzet, de zorg voor kwetsbare bewoners en leefbaarheid in gemeenten weer.
18:15 uur Soep met een broodje.
18:30 uur Gelegenheid om jouw ervaringen, zorgen, goede ideeën of vragen met betrekking tot vrijwillige inzet en vrijwilligerswerk te bespreken met raadsleden, werkgroep Visie Burgerkracht en andere organisaties.
Afsluiting  met een drankje.

 

Aanmelden

Aanmelden voor  de bijeenkomst op 20 september 2017 kan tot 18 september a.s. 

Meer informatie
Maud Diemer

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via info@hvdsg.nl o.v.v. aanmelding nieuwsbrief Sterk Vrijwilligerswerk.

Deze bijeenkomst is een activiteit vanuit het provinciebrede initiatief ‘Sterk Vrijwilligerswerk’*, in samenwerking met de steunpunten vrijwilligerswerk, gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE), Huis voor de Sport, dorpscoördinatoren van BMWE, de griffies, Vereniging Groninger Dorpen en CMO STAMM.
logo's Sterk Vrijwilligerswerk ism BMWE

Tijd

(Woensdag) 17:00 - 19:30

Locatie

Dorpshuis Zijlvesterhoek

Achterweg 1, 9959 PC Onderdendam

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X