Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Genomineerden Provinciale Vrijwilligersprijs 2016 bekend

21 oktober 2016

Donderdag 13 oktober j.l. heeft de jury de 6 genomineerden voor de Provinciale Vrijwilligersprijs 2016 van de provincie Groningen gekozen. Er zijn dit jaar 127 aanmeldingen binnen gekomen.

Dit zijn de genomineerde organisaties:

Stemmen

Tussen donderdag 20 oktober en zondag 20 november kunnen alle inwoners van de provincie Groningen hun stem uitbrengen op de genomineerden via de internetstemming. Dit kan op https://provinciegroningen.typeform.com/to/BFLOfO.

De internetstemming is een hulpmiddel voor de jury bij het kiezen van de prijswinnaars.

Begin december reikt gedeputeerde Eelco Eikenaar de Provinciale Vrijwilligersprijs uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Statenzaal van het Provinciehuis.  De winnaars ontvangen een cheque van 3.000 euro.

De zes genomineerde vrijwilligersorganisaties

Naam organisatie

Activiteiten

Stichting Hamelhuys (Zorg) Het Hamelhuys in Groningen is een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Zo’n 40 vrijwilligers bieden een luisterend oor, organiseren activiteiten en geven praktische hulp. Daarmee vergemakkelijken zij de intense belasting van de behandeling voor patiënten en hun familie, waardoor de focus ligt waar het hoort: herstel en genezing. De vrijwilligers geven ondersteuning bij medische afspraken (buddy’s), doen licht huishoudelijk werk, kunnen maaltijden verzorgen en bieden kinderopvang. Maar ook samen wandelen of een spelletje doen kan. In het inloophuis worden allerlei activiteiten georganiseerd, van yogalessen tot schilderen. In korte tijd heeft het Hamelhuys een hecht team opgebouwd dat zich iedere dag enthousiast inzet voor het gezamenlijke doel: er zijn voor de medemens die moet leven met de ziekte kanker.
Vereniging Dierenambulance Groningen (Zorg) De 48 vrijwilligers van de Dierenambulance Groningen staan al zo’n 37 jaar dag en nacht klaar voor de dieren in de stad Groningen en de omliggende gemeenten. Zij helpen zieke en gewonde dieren, halen overleden (huis)dieren op en regelen desgewenst ook de begrafenis of crematie. Gevonden dieren worden geregistreerd, waarbij geprobeerd wordt om de eigenaar te achterhalen. Daarnaast geven de vrijwilligers voorlichting op scholen en tijdens de open dagen. Een belangrijke nevendoelstelling is het bieden van participatiebanen, werkervaringsplaatsen en stageplekken. Soms is het vrijwilligerswerk een opstap naar een betaalde baan, maar het is vooral zinvol en mooi vrijwilligerswerk, in een hecht en betrokken team.
Boetiek Armslag

(Leefbaarheid)

Boetiek Armslag is een kledingwinkel in Stadskanaal, speciaal voor mensen met een minimum inkomen of alleen AOW. Met een klantenkaart zijn zij ieder kwartaal van harte welkom om vier (seizoens)kledingstukken, schoenen of beddengoed uit te zoeken. De winkel voorziet in een grote behoefte, met al meer dan 1000 klantenkaarthouders. De boetiek ontvangt geen subsidies en wordt draaiende gehouden door 28 enthousiaste vrijwilligers. Een deel van de vrijwilligers was eerst klant en zet zich nu als vrijwilliger in voor de winkel. Ook vanuit de stichting NOVO komen mensen als dagbesteding bij Armslag werken. De vrijwilligers zijn trots op hun boetiek en vinden het geweldig dat zij zoveel mensen blij kunnen maken met kleding en de andere spullen die ingebracht worden!
RTV Westerwolde(Leefbaarheid) RTV Westerwolde is de lokale omroep van Bellingwedde, Pekela en Vlagtwedde , en maakt lokale radio voor Zuid- en Oost-Groningen. Sinds 1993 worden de Westerwolders dagelijks geïnformeerd en geamuseerd met een mix van muziek, lokaal nieuws en themaprogramma’s. Het razend populaire spel Radiobingo kent vele fans en heeft deelnemers tot ver buiten de grenzen van het verzorgingsgebied. Ruim 100 vrijwilligers zorgen iedere dag met veel plezier voor het nieuws en de uitzendingen. Ook vullen zij de nieuwssite www.westerwoldeactueel.nl, met het laatste lokale en regionale (sport)nieuws, het weerbericht en interessante reportages. De vrijwilligers van RTV Westerwolde leveren met hun professionele inzet een flinke bijdrage aan de leefbaarheid en levendigheid in het gebied.
KinderSpelweek Zuidhorn (Jeugd) Zo’n 45 vrijwilligers tussen de 15 en 35 jaar zorgen ieder jaar voor een fantastische week voor ruim 170 kinderen uit Zuidhorn en omgeving. De hele week is het groot feest en zijn er veel activiteiten: van hutten bouwen tot bootje varen, sport en muziek. De KinderSpelweek werkt samen met ouders, lokale ondernemers, de gemeente en dorpsbewoners, maar ook met de voedselbank, buurtwerk en vluchtelingenwerk. Door die samenwerking kunnen kinderen die het minder gemakkelijk hebben, kosteloos meedoen. De vrijwilligers vormen een hechte en enthousiaste groep, met een warm hart voor iedereen. Het zijn deze vrijwilligers die de schakel vormen van het succes van de KinderSpelweek, die eind augustus dit jaar al voor de dertiende keer gehouden is in Zuidhorn.
Rode Kruis Studentendesk Groningen (Jeugd) De Studentendesk zorgt ervoor dat studenten naast hun studie iets kunnen betekenen voor een ander, maar ook dat zij zichzelf kunnen ontwikkelen. Met ruim 1.000 vrijwilligers in het bestand, worden allerlei kleine en grote projecten georganiseerd, waarbij de maatschappelijke betrokkenheid groot is. Zo wordt er voorgelezen aan kinderen met een visuele beperking, krijgen migrantenvrouwen en kinderen taalles en worden in het project ‘Adopteer een opa of oma’ studenten gekoppeld aan ouderen in een sociaal isolement. De Rode Kruis Studentendesk Groningen is de grootste van Nederland. Iets waar de studenten trots op zijn.

Heeft u uw keuze kunnen maken? Via het digitale stemformulier kunt u uw stem uitbrengen.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X