Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Bijzonder inspirerende ontmoetingen tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Goed geregeld: ondersteuning voor stichtingen

2 maart 2017

Niet elke stichting heeft genoeg kennis in huis om bestuurlijk, financieel of communicatief alles uit de kast te halen. Eind januari 2017 organiseerden zes Noord-Nederlandse Uitdagingen daarom het kennis- en netwerkevenement ‘Goed Geregeld’ op het Hogeland College in Warffum. Het initiatief voor het organiseren van het evenement is in juni 2016 genomen door Stichting Groningse Uitdaging.

Stichting Groningse Uitdaging

De Groningse Uitdaging is een ondernemersnetwerk dat bedrijven stimuleert hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen en daarmee het leefklimaat te verbeteren. Zij constateren via de aanvragen en de matches, dat stichtingen op allerlei punten versterkt kunnen worden, zoals bestuurlijk, financieel of communicatief.

Kennis- en netwerkevenement Goed Geregeld

Het evenement was een ontmoetingsplek voor bedrijven, maatschappelijke organisaties, studenten, lokale Uitdagingen en overheidsinstellingen. Het was een groeiplek, waar iedereen kon leren en ontwikkelen. Door het evenement krijgt maatschappelijk ondernemen in de provincie Groningen een positieve impuls en leren alle partijen met en van elkaar. De samenwerking tussen bedrijf, overheid, studenten en maatschappelijke organisaties versterkt het vrijwilligerswerk en daarmee ook de sociale cohesie in de provincie Groningen. Tijdens de bijeenkomst eind januari hebben maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen een organisatiescan uitgevoerd waarbij ze konden toetsen hoe goed ze onder andere hun financiën, marketing en hun organisatie- en vrijwilligersbeleid hebben geregeld. Vervolgens deden zij kennis en vaardigheden op in verschillende workshops.

Ook hebben bedrijven zich laten inspireren en haalden zij kennis op over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Daarna vulden ze de MVO-scan in om te toetsen hoe zij de thema’s People, Planet en Profit hebben geregeld. Tot slot konden bestuurders, advies- en matchgroepleden van de zes Uitdagingen ervaringen uitwisselen en leren van en met elkaar.

Met ruim 100 deelnemers, 7 workshops, 34 coachingsgesprekken en een inspirerend MVO-programma was het een geslaagd evenement. Vanuit verschillende invalshoeken bespraken we de bedrijfsvoering van stichtingen en verenigingen. Aan bod kwamen:

  • Inzicht in de klant. – Joke Torenbos, Scripta Positionering,
  • Netwerken. Het is net werken. – Jody van Tol, Jody Schoolpsychologie,
  • De coöperatieplanner. – Els Hagevoort, Rabobank
  • What’s so? So what! – Ingrid Koetzier, Buitengewoonzijn.nu,
  • Hoe is de financiële administratie geregeld binnen uw vereniging of stichting? – Yvonne de Vries-Vreugdenhil, Kantoor Vreugdenhil
  • Juridische aspecten verenigingen en stichtingen. – Gerben Hilgen, Hilgen Netwerk Notarissen
  • Beginnerscursus Social Media – Lennart Koster, Walnoot

Bevindingen

Deelnemers aan het evenement koppelden enthousiast hun bevindingen terug.

“Een prachtig evenement waarin wij verschillende krachten hebben laten samenkomen: bedrijven, maatschappelijke organisaties en onderwijs. Dat verdient een vervolg. De Noord-Groningse Uitdaging gaat dit jaar in ieder geval een drietal inloopspreekuren verzorgen voor stichtingen en verenigingen over financiën, over juridische zaken en over bancaire zaken. Hoe mooi is het om te zien dat het simpele feit dat mensen met elkaar in contact worden gebracht al zo veel energie geeft. Kennis delen is leuk en maakt de wereld net een beetje mooier.”

 “Bijzonder inspirerende ontmoetingen tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven.”

 “Om samen in de Noordoost-Nederland te zien dat er zoveel betrokken mensen zijn, zowel ondernemers als vrijwilligers, geeft het gevoel van ‘Samen sterk’. Doordat er ook nog een groepje zeer enthousiaste studenten de organisatie en boost gaven, was het voor mij meer dan een geslaagd event en zeker voor herhaling vatbaar.”

 “Verrassende en verrijkende ontmoetingen met een zeer divers gezelschap, samen voor een doel: de samenleving in Noordoost-Nederland versterken. Hartverwarmend en voor herhaling vatbaar!”

 

Het kennis- en netwerkevenement Goed Geregeld werd mogelijk gemaakt door:
de Groningse Uitdaging, Haren-Tynaarlose Uitdaging, Midden-Groningse Uitdaging, Noordenveldse Uitdaging, Noord-Groningse Uitdaging en Oost-Groningse Uitdaging in samenwerking met het Hogeland college, Hanzehogeschool, Groningen Seaports, De Smaak van Groningen, Kantoor Vreugdenhil, Rabobank, Buitengewoonzijn.nu, Scripta Positionering, Statement, Walnoot, Jody Schoolpsychologie, Makro, Hettema Verhuur, Eten bij Moeders, Link050, Jelte Oosterhuis, Jaap Meijer, Provincie Groningen, Gasterij Natuurlijk Smeerling, het Koploperproject en CMO STAMM.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X