Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Mantelzorg geeft aan de ene kant voldoening, maar kan ook belastend zijn.

Workshop “Hoe houd ik de mantelzorg vol”?

28 september 2015

Aanleiding

Door alle veranderingen in de zorg  wordt een steeds groter beroep gedaan op mantelzorgers. Mantelzorg geeft aan de ene kant voldoening, maar kan ook belastend zijn. Zeker als mantelzorgers al jarenlang 24 uur per week zorgen, de mantelzorg moeten combineren met werk en/of een gezin, of als ze op leeftijd zijn. Hoe houd je dan de zorg vol?

CMO STAMM heeft een workshop “Hoe houd ik de mantelzorg vol” ontwikkeld. In de gemeenten Marum en Veendam is deze workshop, op verzoek van de steunpunten mantelzorg,  gegeven aan groepen mantelzorgers.

Aanpak

In een 2-2,5 uur durende workshop gaat een adviseur van CMO STAMM in gesprek met mantelzorgers over manieren om de zorg vol te houden, te delen en los te laten. Ook wordt de mate van belasting getest en zijn de deelnemende mantelzorgers in de gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen. Het steunpunt mantelzorg is nadrukkelijk betrokken bij de workshop.

Resultaat

Mantelzorgers zijn in de gelegenheid om hun belasting met lotgenoten te bespreken en krijgen in de workshop handvatten en tips aangereikt om de mantelzorg vol te houden.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X