Wil je de teams uit Winschoten en Hoogeveen in deze landelijke wedstrijd helpen om hun idee/oplossing in 2018 te verwezenlijken? Stem dan op hun idee.

Laaggeletterden bedenken innovatief idee: stem mee!

6 maart 2018

Een groep ervaringsdeskundigen uit Groningen en een groep uit Drenthe presenteren ieder hun oplossing voor een groot probleem waar laaggeletterden tegenaan lopen in het dagelijkse leven in een kort filmpje. Ook in andere delen van het land gingen groepen laaggeletterden aan de slag. Zo zijn negen ideeën verzameld. Je kan op de website van Tel mee met Taal stemmen op de inzendingen. De winnende ideeën worden uitgevoerd. Help je mee?

Even voorstellen: team Hoogeveen en team Winschoten

Team Abracadabra, een groep cursisten Nederlands van het Alfa-college in Hoogeveen geeft aandacht aan de lange en ingewikkelde brieven op de deurmat. Dit zijn ze zat. De brieven zijn moeilijk te begrijpen, helemaal als je moeite hebt met lezen en schrijven. Ze hebben op film gezet hoe ze dit gaan oplossen.

Videostill van de trotse groep uit Hoogeveen
Team Hoogeveen

Een groep laaggeletterden dat Nederlandse les volgt op het Noorderpoortcollege in Winschoten noemt een heel ander probleem. Heb je moeite met lezen en schrijven? Dan is begrip en respect niet altijd vanzelfsprekend! In een ludiek filmpje laten ze zien hoe het ook anders kan.

Videostill van de trotse groep uit Winschoten
Team Winschoten

Steun de ideeën van laaggeletterden en stem!

De drie beste/origineelste ideeën worden uitgekozen en nog dit jaar daadwerkelijk uitgevoerd. Wat het beste idee is bepaal jij. Ga naar Tel mee met Taal en geef je stem. Wil je de teams uit Winschoten en Hoogeveen in deze landelijke wedstrijd helpen om hun idee/oplossing in 2018 te verwezenlijken? Stem dan op hun idee. Stemmen is mogelijk van 19 februari tot en met 11 maart 2018. Vervolgens zal ook een vakjury de ideeën beoordelen. De publieksprijs en de juryprijs worden op 19 maart bekendgemaakt. Alle deelnemers worden beloond met een leuke attentie.

Aanleiding

Als je moeite hebt met lezen en schrijven kom je nogal wat problemen tegen. Wat is het grootste probleem en wat is daarvoor de oplossing? Het verzinnen en uitwerken van oplossingen wordt in de praktijk vooral door professionals gedaan. CMO STAMM legde deze oplossingsvraag voor aan laaggeletterden in het kader van het landelijke project ‘Vanzelfsprekend’. Een project voor en door laaggeletterden. Opgestart door Movisie vanuit het programma Tel mee met Taal en door CMO STAMM in Groningen en Drenthe uitgevoerd. Opdrachtgevers zijn de ministeries van VWS en SZW.

Het mooie aan dit project is dat de ervaringsdeskundigen zelf een oplossing bedachten om het taboe te doorbreken. In de filmpjes zijn zij zelf aan het woord en dit is als inzending ingediend bij het project Tel mee met Taal.

 

logo Tel mee met Taal

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2018 CMO STAMM - Disclaimer

X