Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Zo heeft Poppenhare – en zo heeft Coevorden – straks weer een plek waar verbinden, bewegen en gezondheid voor een breed palet aan doelgroepen centraal staan.

LEADER-bijdrage van €150.000,- voor herstel en upgrading Playground in Poppenhare

16 mei 2019

Op woensdag 15 mei gaf wethouder Jan Zwiers het startsein voor de aanpak van de Playground in Poppenhare. Een mooi en hoopvol signaal voor de ex-herstructureringswijk in het noorden van Coevorden!

Playground verloederd

De Playground in Poppenhare staat er slecht bij. Vooral de verkruimelde betonvloer maakt hem onbruikbaar voor sport- en spelactiviteiten. Dat zat de Buurt- en Speeltuinvereniging (BSV) in de wijk niet lekker. Enkele jaren geleden was de Playground de eerste Krajicek Playground in Drenthe. De BSV wilde die roemruchte tijd graag weer terughalen. Maar er iets aan doen was ingewikkeld. Want duur. De oude vloer eruit, nieuwe erin, de toestellen actualiseren enzovoort.

LEADER-aanvraag

Met hulp van CMO STAMM en MWC stelde de BSV een projectplan en een LEADER-aanvraag op. Daarbij ging de ambitie verder dan het opknappen van de verkruimelde vloer. Bijvoorbeeld:

  • De jeugd met een beperking zit bij de buren, De Sponk, en kan alleen door het hek kijken naar de Playground. Dat hek moet open.
  • Vlakbij ligt de de brede school. Van daaruit ligt gebruik van de Playground voor de hand.
  • Ook in de buurt ligt woonzorgcentrum De Schutse. De Playground wil ouderen ruimte bieden voor jeu de boules,  lekker zitten kijken naar de jeugd en voor dammen, schaken en een kaartje leggen.
  • De Playground is niet alleen in het noorden van de stad, maar voor heel Coevorden een unicum. Overal waar BSV’s actief zijn, waar straattoernooien worden georganiseerd, waar jeugd ruimte zoekt voor buitensport is behoefte aan een voorziening als de Playground in Poppenhare.

Om deze ambities waar te kunnen maken zijn fysieke aanpassingen nodig. Zoals buitentoiletten, een overkapping, verlichting en een zandveldje voor beachvolleybal. De nieuwe activiteiten en de verbinding met de nieuwe doelgroepen vergt ook begeleiding. Die wordt geboden door een werker van MWC. Het hele pakket kost rond de €300.000,-. De helft komt van LEADER, de andere helft spaart de BSV zelf bij elkaar bij fondsen en betrokken partijen.

BSV

De BSV is een actieve factor in Poppenhare. Niet voor niks is bijna de helft van alle bewoners in de wijk lid van de vereniging. De BSV organiseert de meest uiteenlopende activiteiten voor zeer diverse doelgroepen. Het buurtgebouw staat er tiptop bij en de buurt gaf recent ook de speeltuin een opfrisbeurt. Nu is dan dus de Playground aan de beurt. Zo heeft Poppenhare – en zo heeft Coevorden – straks weer een plek waar verbinden, bewegen en gezondheid voor een breed palet aan doelgroepen centraal staan.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X