Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

In Groningen werken veel verenigingen en organisaties met vrijwilligers. Voor de één loopt dit op rolletjes, terwijl het voor de ander een flinke uitdaging kan zijn.

Bijeenkomst Vrijwilligers Centraal in Midden-Groningen

30 mei 2023

Wat doe je om je huidige vrijwilligers te behouden? Hoe zorg je dat vrijwilligers bijgeschoold worden? Hoe kom je aan nieuwe vrijwilligers? Op 25 mei 2023 kwamen zo’n 35 mensen die in Midden-Groningen actief zijn in een vrijwilligersorganisatie samen voor de bijeenkomst van Vrijwilligers Centraal. 46% van de aanwezigen was bestuurslid. De aanwezigen gaven zichzelf voor aanvang van de bijeenkomst gemiddeld een rapportcijfer 6 voor het vinden, boeien, waarderen en opleiden van vrijwilligers. Tijd om kennis te delen en inspiratie op te doen dus!

De inspiratie kwam o.a. van Rob Bezema van het Nationale Bus Museum, de initiatiefnemers van het nieuwe cultureel festival Happen Stappen Klappen en van Anne Kranenborg en Marieke Kostwinder van hockeyvereniging Dash. Maar ook tijdens de één op één dates werden mensen op slag verliefd op projecten, initiatieven en de aanpak van anderen.

Tekenverslag

verslag van de avond in een tekening

Alle problemen waar vrijwilligersorganisaties tegen aan lopen zijn natuurlijk niet opgelost in één avond. Nieuwe bestuursleden vinden, is bijvoorbeeld een grote zorg voor velen. Wél gingen wij allen naar huis met nieuwe energie, contacten en ideeën.

Dank aan alle aanwezigen en speciaal aan Wietske van Studio Tekenkracht voor het tekenverslag van de avond (in beeld!).

Vrijwilligers Centraal

In dorpen, buurten en bij sport- en culturele verenigingen draaien activiteiten vaak op vrijwilligers. Veel verenigingen ervaren dat het steeds lastiger is actieve vrijwilligers te vinden om de boel draaiende te houden. Provincie Groningen, Groninger Dorpen, Huis voor de Sport Groningen, CMO STAMM en KultuurLoket hebben de handen daarom ineen geslagen om al deze verenigingen te versterken en ondersteunen.

Foto’s

Dank aan Nienke Maat voor de foto’s van deze bijeenkomst van Vrijwilligers Centraal bij MFC Het Houtstek in Slochteren.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X