Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Het is essentieel is om de behoeftes van de doelgroep en de daadwerkelijke uitdagingen goed in kaart te hebben.

Mantelzorg en formele zorg met elkaar verbonden

6 juli 2017

Overal zijn mensen actief bezig met de zorg van patiënten of geliefden. Dit zijn zowel artsen en verplegers (formeel) als familieleden of vrijwilligers (informeel). Het blijkt een uitdaging om deze formele en informele sectoren met elkaar te verbinden. En dat is precies de uitdaging die de Noord-Europese partners in het project In For Care aan zijn gegaan.

Eind mei zijn een aantal collega’s van CMO STAMM afgereisd naar Zweden om de voortgang van het project te bespreken. Er zijn interactieve workshops gevolgd die tot doel hadden verschillende methodes van co-creëren uit te proberen. Dit was erg leerzaam en ook zeker toepasbaar op één van de doelgroepen van CMO STAMM: de jonge mantelzorgers in de provincie Groningen.

Vervolgstappen

Duidelijk werd dat het essentieel is om de behoeftes van de doelgroep en de daadwerkelijke uitdagingen goed in kaart te hebben. Pas dan heb je de mogelijkheid om met de mantelzorgers zelf na te gaan denken over verbeterpunten. CMO STAMM gaat de jonge mantelzorgers in de provincie Groningen zeker betrekken in de vervolgstappen. In september wordt een bijeenkomst voor deze doelgroep georganiseerd. Ben of ken je een jonge mantelzorger die op dit thema mee wil denken en input wil leveren? Neem dan contact op met Maud Diemer.

In november komen de projectpartners weer bij elkaar. Dan in de stad Groningen. We laten de partners dan kennis maken met ons werkveld in Groningen. Zo hopen we binnen de drie jaar dat het project loopt grote stappen te zetten in de verbinding tussen formele en informele zorg en bovenal veel impact te realiseren voor jonge mantelzorgers, want daar doen we het tenslotte voor!

In for Care is onder andere te volgen via de facebookpagina In for Care.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X