Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Medewerkers.


Edwin Slijkhuis

Met inzicht uit onderzoek naar een samenleving waarin iedereen op zijn eigen manier bijdraagt en een stem heeft.

Edwin vertaalt als onderzoeker bij CMO STAMM zijn onderzoek over maatschappelijke vraagstukken graag naar lessen voor de praktijk. Met zijn werk wil hij bijdragen aan een samenleving waarin mensen op een respectvolle manier met elkaar omgaan en iedereen een stem heeft. Edwin houdt zich vooral bezig met onderwijs, kansengelijkheid, jeugd en participatie; thema’s rondom de sociale en maatschappelijke vorming van jonge mensen.

Edwin promoveerde binnen de onderwijswetenschappen, en heeft een achtergrond in de sociologie en politicologie. In zijn promotieonderzoek keek hij naar de relatie tussen onderwijs in burgerschapsvorming en latere participatie in de samenleving van jongvolwassenen. Daarna was hij als postdoctoraal onderzoeker verantwoordelijk voor het in kaart brengen van burgerschapsvorming in het primair en speciaal onderwijs.

Edwin werkt het liefst met vragenlijsten én interviews. Hiermee kan hij uitspraken doen over grote groepen mensen en tegelijkertijd context verschaffen. Daarbij heeft hij oog voor de praktische relevantie van de onderzoeksuitkomsten. Naast zijn werk loopt Edwin veel hard. Zijn passie voor hardlopen brengt extra energie in het dagelijkse werk.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X