Jet van der Meer

Jet van der Meer

Door elkaars taal proberen te spreken en goed naar elkaar te luisteren, komt het oplossen van complexe vraagstukken een stukje dichterbij.

Jet is een enthousiast en sociaal persoon met een flinke dosis doorzettingsvermogen. Ze laat zich niet snel uit het veld slaan bij tegenslagen door altijd positief te blijven denken. Ze wil graag haar taken zo goed mogelijk uitvoeren en kijkt kritisch naar haar eigen werk en dat van anderen om de kwaliteit ervan te verbeteren.

Haar ambitie is om de gezondheid van de bevolking in Nederland te verbeteren door niet alleen te kijken naar het gedrag van individuen, maar ook te kijken naar prikkels vanuit de sociale en fysieke omgeving. Ze streeft naar een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt om deel te nemen en waarin samenwerking mét haar inwoners hoog in het vaandel staat. Daarom heeft Jet Health, Communication and Lifesciences gestudeerd in Wageningen. Uit haar studie heeft ze vooral geleerd dat (gezondheid)vraagstukken complex zijn, maar dat ze met behulp van interdisciplinaire samenwerking succesvol kunnen worden aangepakt. Ondanks dat samenwerken met mensen vanuit verschillende (culturele) achtergronden doorgaans lastig ik, is ze nu in staat om samenwerking te faciliteren: door elkaars taal te spreken en goed naar elkaar te luisteren, komt het oplossen van complexe vraagstukken een stukje dichterbij.

Uit haar studie heeft Jet ook meegenomen dat het uitvoeren van goed degelijk onderzoek de basis vormt voor het oplossen van problemen. Pas wanneer de oorzaken van een probleem duidelijk zijn, kan naar een oplossing gezocht worden. Naast het nauwkeurig uitvoeren van onderzoek, is het volgens Jet minstens zo belangrijk om de resultaten van het onderzoek te vertalen naar begrijpelijke conclusies en concrete adviezen, zodat andere organisaties daadwerkelijk met de adviezen aan de slag kunnen.

Bij CMO STAMM vervult Jet een werkervaringsplaats. Ze houdt zich bezig met diverse projecten op het gebied van armoede en denkt mee over hoe de armoede in de provincies Groningen en Drenthe aangepakt en vermeden kan worden.

Contact.

  • Jet van der Meer

  • adviseur/onderzoeker

  • 06 160 642 33

  • j.vandermeer@cmostamm.nl

  • linkedin

Deel deze pagina.

© 2019 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X