Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

René de Vent

René de Vent

Rene de Vent

Om bij de bron te komen moet men tegen de stroom inzwemmen.

René gedijt het best in een dynamische omgeving, waarbij hij graag een persoonlijke en stevige bijdrage levert aan veranderingsprocessen, bij voorkeur in het maatschappelijk domein en bij complexe samenlevingsvraagstukken. Je zou hem met recht een innovator kunnen noemen, die voortdurend nieuwe wegen zoekt en daarbij mensen, óf anders gezegd: de leefwereld, boven de systeemwereld stelt.

Zijn brede achtergrond en ervaring hebben hem tot een generalist gemaakt, die gemakkelijk kan communiceren en schakelen op verschillende niveaus, zowel op uitvoerend, beleidsmatig als politiek én bestuurlijk vlak. Zo heeft hij langdurig werkzoekenden aan een baan geholpen, stond hij aan de wieg van nieuw beleid op het gebied van de Wmo en was hij 8 jaar wethouder sociaal domein bij een gemeente van 60.000 inwoners in Overijssel.

Hij kiest daarbij niet voor bekende wegen of begaande paden, maar vindt de uitdaging in nieuwe inzichten, methoden en technieken. Zo heeft hij als wethouder diverse conferenties georganiseerd, over bijv. het thema Basisinkomen en een nieuwe schuldhulpmethodiek ingevoerd: ‘Mobility Mentoring’, vooral als tegenhanger van de ingewikkelde systeemwereld van werk en inkomen.

Alle veranderingen beginnen voor hem met bewustwording, dus ‘van inzicht naar impact’ om vervolgens de stap naar de implementatie, de dagelijkse praktijk via bijv. een experiment te maken en daarmee een beproefde aanpak ook te verduurzamen. Klein beginnen en groot uitrollen is daarbij zijn motto.

Gezien de diversiteit van zijn achtergronden en persoonlijkheid is René in verschillende rollen inzetbaar: als adviseur, bestuursadviseur, ontwikkelaar, projectleider en als dagvoorzitter.

Contact.

  • René de Vent BSc

  • adviseur

  • 06 13 58 16 73

  • r.devent@cmostamm.nl

  • linkedin
  • twitter

Deel deze pagina.

Gerelateerd.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X