De combinatie van mentorprogramma’s en lokale jeugdzorg is kansrijk.

Mentorprogramma’s en lokale jeugdzorg: Kansrijke combinatie

19 mei 2015

In opdracht van het Oranje Fonds en in samenwerking met de Masters in Mentoring heeft het Verwey-Jonker Instituut 12 tips geformuleerd voor de samenwerking tussen mentorprogramma’s en de lokale jeugdzorg. Mentorprogramma KANS 050 is één van de Masters in Mentoring en was nauw betrokken bij de totstandkoming van de tips.

In het nieuwe lokale jeugdhulpbeleid worden de eigen kracht, inzet van vrijwilligers en het informele netwerk rond gezinnen steeds belangrijker. Mentorprogramma’s, zoals KANS 050, gaan al jaren uit van de kracht en kansen van jongeren in plaats van de problematiek. Bovendien leveren de mentoren bij deze programma’s hun inzet op vrijwillige basis. Mentoring lijkt dus naadloos aan te sluiten bij de nieuwe ontwikkelingen.

Folder verkrijgbaar

De combinatie van mentorprogramma’s en lokale jeugdzorg is kansrijk. Wel adviseert het Verwey-Jonker Instituut mentorprogramma’s om weloverwogen te werk te gaan. Een andere tip is om het eigene van mentoring – de nadruk op het positieve en het gewone contact – te behouden. De  adviezen, die zijn gericht aan managers en bestuurders van mentorprogramma’s, staan in de folder Mentorprojecten en de lokale jeugdzorg. Deze folder is verkrijgbaar bij CMO STAMM (Marian Feitsma). Het mentorkoppel dat op de voorzijde van de folder is afgebeeld is overigens gematcht door KANS 050. De foto is gemaakt in Appingedam.

Meer informatie

Marian van der Klein, onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut, kan meer informatie geven over de inhoud van de hierboven genoemde folder. Haar contactgegevens zijn: mvanderklein@verwey-jonker.nl, 030 2303 239.

Voor meer informatie over mentoring, KANS 050 en praktijkervaringen met samenwerking kunt u terecht bij Marian Feitsma, provinciaal coördinator KANS 050 en contactpersoon Masters in Mentoring.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

groepsfoto van de excursie van Weekendschool Oldambt naar het Groninger Museum

Onbetaalbaar

5 april 2018

© 2019 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X