Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Miniconferentie ‘Meedoen in het vrijwilligerswerk – ook door kwetsbare groepen!’

22 januari 2016

Meer dan 100 deelnemers dachten mee en lieten zich inspireren op de miniconferentie ‘Meedoen in het vrijwilligerswerk – ook door kwetsbare groepen!’, die door CMO STAMM op 14 december 2015 werd georganiseerd in Het DOK te Groningen.

De rode draad tijdens deze tijdens miniconferentie was (Hoe) kunnen we ervoor zorgen dat ook mensen met beperkingen kunnen meedoen? Zijn mensen met een psychische, sociale of verstandelijke beperking welkom als ze zich vrijwillig en onbetaald willen inzetten? Onderzoek laat de nodige haken en ogen zien. Maar vanuit de praktijk in de provincie Groningen zijn ook diverse successen te melden.

Presentaties

  • Waarom ‘meedoen’ niet voor iedereen vanzelf gaat – Eric de Kruik en Mark Gremmen van KING (KwaliteitsInstituut Nederlandse Gemeenten) over de recente publicatie ‘Kwetsbare groepen in een inclusieve samenleving’.
    In deelsessies kon men kennismaken met één van drie succesvolle initiatieven als het gaat om vrijwillige inzet door uitkeringsgerechtigden, anderstaligen en mensen met een psychische of verstandelijke beperking;
  • Waarom meedoen niet voor iedereen vanzelf gaat Tegenprestatie in de gemeente Stadskanaal, m.m.v. Jaap Boer (Welstad). Doelgroep: uitkeringsgerechtigden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (trede 2);
  • Samen Sterk zonder Stigma, over mensen met psychische beperkingen en hoe zij aansluiting kunnen vinden in vrijwilligersorganisaties. M.m.v. Ivo van Zuijlen;
  • Meedoen en vrijwillige inzet,m.v. Juliette Meijerink (MJD/Sozawe Hoogeland). Doelgroep: spoor-3-kandidaten SoZaWe, waaronder veel vluchtelingen en anderstaligen.

Hein Bloemink leidde op inspirerende wijze het programma; Theatergroep Oja! zorgde voor enkele luchtige en herkenbare intermezzo’s.

De miniconferentie was onderdeel van het door de provincie Groningen gesubsidieerde project ‘Vrijwilligerswerk en kwetsbare groepen’ en werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X