Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De rollen van ouder en kind draaien zich om in deze observerende en emotionele documentaire over mantelzorg. De persoonlijke beleving staat centraal.

Moeder aan de lijn

11 september 2018

Op maandag 1 oktober 2018 is tijdens het Nationale Film Festival de première van de documentaire ‘Moeder aan de lijn’. Hierin worden drie volwassen dochters gevolgd die zorgen voor hun ouder wordende moeder. Vervolgens is de documentaire op 8 oktober ook te zien op NPO 2 en worden er door het hele land bijeenkomsten georganiseerd voor mantelzorgers. Ook in de provincie Groningen.

Impactproductie

De organisatie in de provincie Groningen is in handen van Stichting Platform Hattinga Verschure, Humanitas stad, WeHelpen, CMO STAMM, New Amsterdam Film Company en HUMAN. Het doel van de impactproductie Moeder aan de lijn, en vooral van de bijeenkomsten in het land, is om mantelzorgers te helpen het gesprek aan te gaan over hun ervaringen. Wat betekent het als je zorgt voor iemand van wie je houdt? Hoe zorg je ook voor momenten waarop je even tijd voor jezelf hebt? En bij wie kun je terecht als je vragen hebt?

In de documentaire zorgen Elien, Carin en Hanna voor hun ouder wordende moeders naast hun eigen gezin en drukke levens. Dit doen ze uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. De rollen van ouder en kind draaien zich om in deze observerende en emotionele documentaire over mantelzorg. De persoonlijke beleving staat centraal. Regisseur Nelleke Koop volgde dan ook gewoon hun dagelijkse leven. Zonder een vastomlijnd scenario.

Bijeenkomst voor Groningse mantelzorgers

Op 16 oktober staan de persoonlijke beleving en verhalen van Groningse mantelzorgers centraal. Dan is de bijeenkomst in de Hanze Plaza in de stad. Host Eric Corton gaat dan met jou het gesprek aan. Er is zelfs een minidocumentaire waarin ook een Groningse mantelzorger heeft meegewerkt. In totaal verwachten we ongeveer 150 Groningse mantelzorgers. Door inzicht te krijgen in de eigen unieke situatie en door (h)erkenning, komen we met elkaar vast ook tot meer inzichten en mogelijkheden om (over)belasting te verminderen!

Data

  • 1 oktober première tijdens het Nederland Film Festival (Moeder aan de Lijn is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie)
  • 8 oktober is de documentaire op tv bij NPO 2 om 21.00 uur
  • 16 oktober 2018, bijeenkomst voor mantelzorgers in de provincie Groningen (14.00 – 16.30 uur).

Mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor de Groningse bijeenkomst via Stichting Hattinga Verschure. Ken jij mantelzorgers? Nodig hen vooral ook uit!

Uitnodiging bijeenkomst Moeder aan de lijn

 

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X