Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De studenten probeerden ouderdomspakken uit, konden een Parkinsonhandschoen passen, leerden wat een Tovertafel is en kwamen er achter welke positieve bijdragen laser- en 3D-printers kunnen leveren aan de zorg.

Nederlands-Duitse uitwisseling bij de Health Hub in Roden

7 december 2017

Op 17 oktober 2017 gingen 75 Duitse zorgstudenten onder begeleiding van Nederlandse studenten van Noorderpoort naar de Health Hub te Roden om kennis te maken met technologische ontwikkelingen in de zorg.

Zorg en nieuwe technologie

Zorg en technologie zijn op allerlei innovatieve manieren te combineren en te ontdekken, en vormen nu en in de toekomst een belangrijke aanvulling om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Denk bijvoorbeeld aan Fablabs, waarin studenten met behulp van hologrammen met hun smartphone eigen ontwerpen kunnen projecteren.

Health Hub

Tijdens de Health Hub was er voor de studenten van alles te doen. Ze probeerden ouderdomspakken uit, konden een Parkinsonhandschoen passen, leerden wat een Tovertafel is en kwamen er achter welke positieve bijdragen laser- en 3D-printers kunnen leveren aan de zorg.

Werkbezoeken

’s Middags splitste de groep: 30 studenten van BBS Norden gingen naar ZorgThuis in Winschoten, waar zij de toepassing van technologie konden zien en ervaren. Daarnaast bespraken ze een casus onder begeleiding van Nederlandse studenten Zorg die al een keer stage hebben gelopen in Duitsland. De andere groep studenten uit Lingen bezocht Lentis de Enk in Zuidlaren. Hier kregen ze een presentatie over Lentis, gingen ze in gesprek over hun ervaringen en zagen technologietoepassingen van de dag en werkten ze in groepjes aan een casus.

Invulling vanuit project Sorgen für—Sorgen dass

Deze uitwisseling is één van de activiteiten die plaats vinden vanuit het Europees project Sorgen für—Sorgen dass, waarin CMO STAMM projectpartner is en de provincie Drenthe Leadpartner. Doel van deze samenwerking is om wederzijdse inzetbaarheid van zorgwerknemers over de grens te vergroten. Dit kan alleen gerealiseerd worden met een sterke samenwerking tussen opleidingen, overheden, het kenniscentrum SBB en werkgevers in de regio’s Noord-Nederland en Noord-Duitsland. Ook zijn stagecoördinatoren, docenten en studenten actief bij het project betrokken. Het project SFSD loopt nog tot en met 2021.

Logo SFSD

Logo's partners Sorgen Für Sorgen DassLogo Arbeidsmarkt Noord - Sorgen Für Sorgen Dass

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X