Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Die verscheidenheid is een van de redenen waarop CMO STAMM mij goed bevalt.

Net afgestudeerd, en dan?

19 september 2019

Dat is de vraag waar veel starters op de arbeidsmarkt tegenaan lopen. Je hoofd zit vol verse kennis en je staat te popelen deze kennis toe te passen in de praktijk. Helaas is kennis alleen vaak niet voldoende. De meeste organisaties vragen vaak ook om relevante werkervaring. Om die werkervaring op te doen, is een werkervaringsplek bij CMO STAMM een mooie kans!

Je krijgt hier een half jaar de kans om mee te draaien in een dynamische organisatie. Het is mogelijk om vaardigheden te ontwikkelen die volgens jou van toegevoegde waarde zijn voor je verdere loopbaan. Je krijgt veel zelfstandigheid en leert waar je kwaliteiten liggen. Doordat CMO STAMM werkzaam is op verschillende thema’s, kun je altijd aansluiten projecten die jij interessant vindt.

Sophie Stroisch, Iris Gietema, Jeffrey van Dooren en Katy van Netten werken nu op een werkervaringsplek bij CMO STAMM. Hieronder geven ze je graag een inkijkje in hun persoonlijke drijfveren en ervaring bij CMO STAMM.

Even voorstellen, ik ben…

Iris Gietema

Begin dit jaar ben ik afgestudeerd als sociaal psycholoog. Tijdens mijn zoektocht naar een leuke baan kreeg ik veelal te horen dat ik werkervaring miste. Dit was voor mij een reden om op zoek te gaan naar een organisatie waar ik werkervaring op kon doen. Hierdoor kwam ik terecht bij CMO STAMM. Inmiddels heb ik al heel wat waardevolle werkervaringen opgedaan. Binnen het thema armoede en schuldhulpverlening werk ik mee aan twee interessante projecten. Het eerste project is een kwalitatief onderzoek naar ervaringen met instanties. En als tweede hou ik me bezig met het organiseren van de CMO STAMM Academie ‘Aan het werk en toch arm?!’. Wat ik het prettigste vind aan een werkervaringsplaats bij CMO STAMM is dat ik veel verantwoordelijkheden krijg. Hierdoor kan ik mijzelf optimaal ontwikkelen en heb ik het gevoel dat mijn talenten gewaardeerd worden. Een ander voordeel van deze werkervaringsplaats is dat ik nu beter weet wat ik zoek in een toekomstige baan. Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik het ontzettend belangrijk vind om een functie te vervullen met maatschappelijke waarde. Daarom zou ik graag werkzaam willen zijn bij een welzijnsorganisatie of gemeente. Ik ben blij met deze ervaring, het voelt als een goede start van mijn carrière!

Jeffrey van Dooren

De afgelopen jaren was ik woonachtig in het buitenland. Ik heb achtereenvolgens een master European Politics in Tsjechië behaald, stage gelopen bij de PvdA in het Europees Parlement en stage gelopen bij de Nederlandse ambassade in Albanië. Daarvoor heb ik mijn bachelor in Journalistiek afgerond.

Mijn grootse “probleem” na mijn terugkomst in Nederland was dat mijn netwerk vooral in Oost-Europa is en niet in Noord-Nederland. Dankzij CMO STAMM en het flexteam Europa hou ik me nu op een lokaal gebied bezig met de Europese Unie. Naast het opdoen van goede contacten krijg ik hier de kans om er achter komen of mijn hart nou het meest bij politiek, journalistiek of juist bij het sociale ligt. Bij CMO STAMM krijg je de kans om je op veel terreinen in te zetten. Ook zijn ze internationaal actief. Zo was ik in juni een week in München voor een training “Gender sensitivity in youth work” met onze internationale partners. Het is geweldig om op een interactieve manier met Duitse, Griekse, Zweedse en Baskische partners oplossingen te bedenken. Het is altijd weer fascinerend om te zien hoe ver sommige landen in bepaalde opzichten zijn en hoe prioriteiten per land verschillen.

Er is veel overleg met Duitse partners. Naast dat het enorm goed is voor je Duits, zie je ook veel kleine culturele verschillen. Het is erg handig om te zien hoe je hier op moet anticiperen. Ook heb ik veel ervaring opgegaan met het uitspitten en aanvragen van Europese subsidies. Een werkervaringsplaats is dan ook zeker een aanrader. Ben ik de nieuwe aanwinst voor jou organisatie? Bel/Mail voor een afspraak! 😉

Sophie Stroisch

Ik ben afgestudeerde demograaf. Sinds april 2019 heb ik een werkervaringsplaats bij CMO STAMM. Hier kan ik de theoretische kennis uit mijn studies in de praktijk brengen en uitbreiden. Als onderzoeker bij CMO STAMM ondersteun ik voornamelijk het team dat zich bezighoudt met het thema ‘Leefbaarheid en Krimp’. Binnen dit team ben ik onder andere bezig met een onderzoek naar de verhuisintenties van  Groningers. Op mijn werkervaringsplaats vind ik het vooral leuk dat je je eigen taken en onderwerpen kunt kiezen, afgestemd op je eigen interesses en doelen. Ik streef naar een carrière in het onderzoek. Met de hulp van mijn begeleider kon ik mijn eigen onderzoekontwerp ontwikkelen en uitvoeren. Ik leer elke dag iets nieuws. Ik denk dat deze werkervaring me goed voorbereidt op mijn verdere carrière als onderzoeker.

Update december 2019: Ondertussen is Sophie in dienst bij CMO STAMM als data-analist/onderzoeker.

Katy van Netten

Nadat ik in het voorjaar mijn master Psychologie had afgerond ging ik solliciteren bij verschillende instellingen en bedrijven, maar zij zochten mensen die al wat meer ervaring hadden. Een van de bedrijven gaf me de tip om een werkervaringsplek te zoeken. Zo ben ik bij CMO STAMM terecht gekomen. Sinds eind juni 2019 heb ik een werkervaringsplek bij CMO STAMM als junior onderzoeker.

Ik werk vooral aan het thema Zorg en Sociale domein. Hierbij is geen dag hetzelfde. Op een dag ben ik onderweg om met verschillende partijen te overleggen over een project in de regio. Een andere dag werk ik aan dat project op kantoor om het op te lossen als een puzzel. En soms werk ik aan iets anders buiten het project als afwisseling. Die verscheidenheid is een van de redenen waarop CMO STAMM mij goed bevalt. Daarnaast werk je aan concrete thema’s waar iedereen in zijn leven ooit mee in aanraking komt en nodig heeft. Eén van de projecten waar ik aan werk heeft bijvoorbeeld te maken met mantelzorgers, en hoe je mensen kan ondersteunen om goed voor hun naasten te zorgen zonder te veel stress. Ook krijg je de ruimte om te onderzoeken wat je interessant lijkt. Zo kan je aangeven welke projecten je leuk lijken om aan mee te werken  en kan je met veel mensen in contact komen om een praatje te maken over  hun eigen loopbaan. Ik ben hierdoor nu ook zekerder over wat ik hierna wil gaan doen. Deze werkervaringsplek zie ik dan ook als een goede opstap naar hopelijk interessant werk!

Contact?

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X