Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Met deze alliantie smeden we een uniek bondgenootschap dat bereid is het eigen belang ondergeschikt te maken aan het belang van kinderen die leven in armoede.

Nieuwe Alliantie Kinderarmoede Nederland ook vanuit Groningen en Drenthe ondersteund

29 maart 2019

Actief kinderarmoede helpen bestrijden, dat beloofden meer dan 100 landelijke partners. Zij ondertekenden het convenant van Alliantie Kinderarmoede op 26 maart 2019 tijdens de lancering van de Alliantie Kinderarmoede Nederland. Zowel overheden, bedrijven als maatschappelijke organisaties behoren tot de ondertekenaars. Naast CMO STAMM zijn de Noord-Nederlandse partners onder meer de gemeente Groningen, GGD Groningen, Alfa-college, Hanzehogeschool Groningen en Alliantie van Kracht.

De partners in de Alliantie Kinderarmoede Nederland hebben als hoofduitgangspunt dat zij in alles wat ze doen altijd luisteren naar de wensen van de kinderen en de gezinnen. Hun inzet is gericht op:

  • Signaleren en bespreekbaar maken van armoede, weten welke andere organisaties betrokken kunnen worden bij de oplossing ervan.
  • Oplossen van de (gezondheids)gevolgen van armoede binnen (aanstaande) gezinnen.
  • Actief samen werken en laten zien wat werkt.
  • Meewerken aan de (jaarlijkse) monitoring over de uitvoering van de activiteiten en voortgang van de pledge.

Organisaties die ook hun bijdrage willen leveren kunnen zich aanmelden via www.alliantiekinderarmoede.nl.

Initiatiefnemers

De Alliantie Kinderarmoede is ontstaan vanuit de samenwerking tussen Alles is Gezondheid, Missing Chapter Foundation en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). De Alliantie Kinderarmoede zet samenwerkingen tussen verschillende organisaties op om nieuwe, creatieve en slimme oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. De Alliantie Kinderarmoede ziet erop toe dat de initiatieven van de partners per branche kunnen groeien zodat er een synergieeffect ontstaat.

Bron: persbericht Alliantie Kinderarmoede

Meer informatie

> Alliantie Kinderarmoede Nederland

> Inzicht in cijfers Armoede in Groningen (Sociaal Planbureau Groningen)

> Inzicht in cijfers Armoede in Drenthe (Trendbureau Drenthe)

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X