Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De overgang van voorschoolse voorzieningen naar de basisschool en van de basisschool naar het voortgezet onderwijs kan voor elke leerling een moeilijke en stressvolle tijd zijn.

FIESTA

4 maart 2015

Aanleiding

CMO STAMM maakt deel uit van het FIESTA-netwerk. FIESTA staat voor Facilitating Inclusive Education and Supporting the Transition Agenda. Het betreft een internationaal netwerk dat de expertise van elf partnerorganisaties uit Ierland, Groot-Brittannië, Roemenië, Cyprus, Griekenland, Finland, Nederland, Spanje en Bulgarije samenbrengt.
FIESTA heeft als doel om een multidisciplinaire leeraanpak te ontwikkelen voor professionals in het onderwijs, de gezondheidszorg en de sociale voorzieningen, om op deze manier de aanvullende leer- en ondersteuningsbehoeften voor kinderen met speciale behoeften te faciliteren gedurende transitieperiodes.

Aanpak

De overgang van voorschoolse voorzieningen naar de basisschool en van de basisschool naar het voortgezet onderwijs kan voor elke leerling een moeilijke en stressvolle tijd zijn. FIESTA geeft ouders en kinderen met speciale leerbehoeften, onderwijzers en professionals in de gezondheidszorg / sociale voorzieningen de kans om samen te werken en om aan de individuele behoeften van kinderen met speciale leerbehoeften tegemoet te komen gedurende transitieperioden.

Resultaten

Resultaten van het netwerk zijn overdraagbare hulpmiddelen, zoals de self-assessment tool, transition starter kit, 3 training modules en instructie-video’s. Deze middelen kunnen worden gebruikt voor kinderen met speciale leerbehoeften en voor andere leerlingen die gedurende transitieperiodes extra kwetsbaar kunnen zijn. Alle materialen en informatie kunnen gevonden worden op de netwerk website www.fiesta-project.eu.
Het FIESTA-netwerk staat open voor ouders, leerlingen met speciale leerbehoeften, docenten, betrokken professionals vanuit de gezondheidszorg en sociaal werk en NGO’s. Als je deel wilt nemen aan ons netwerk of hierover meer wilt weten, neem dan contact op met de projectleider in Nederland, Henk ten Brinke.

Nieuwsbrief 1

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 5

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door middelen van de Europese Commissie.

Rol/role CMO STAMM Partner
Subsidieregeling/funding Comenius
Projectcode 517748-LLP-1-2011-1-IE-Comenius-CNW
Website http:// www.fiesta-project.eu

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X