Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Beleidsmakers, politici, overheden en de media willen snel goede en betrouwbare informatie krijgen over belangrijke, actuele, sociale en maatschappelijke onderwerpen en horen graag de mening van de burgers.

Het Groninger Panel // Provincie Groningen

3 april 2015

Aanleiding

Beleidsmakers, politici, overheden en de media willen snel goede en betrouwbare informatie krijgen over belangrijke, actuele, sociale en maatschappelijke onderwerpen en horen graag de mening van de burgers.
Op verzoek van de provincie Groningen ontwikkelt en beheert het Sociaal Planbureau Groningen, onderdeel van CMO STAMM, het Groninger Panel.

Uitdaging

Inzicht in de meningen van de burgers over sociale en maatschappelijke onderwerpen, zoals ervaringen met aardbevingen, veiligheid, zorg, openbaar vervoer, sport en bewegen, woonomgeving en leefsituatie, voorzieningen, politiek of communicatie. Hulpmiddel om het provinciaal bestuur te kunnen helpen bij het nemen van beslissingen en het maken van beleidskeuzes.

Aanpak

Het Groninger Panel is een representatieve afspiegeling van de Groninger bevolking van 18 jaar en ouder. Het is een mix van jongeren (vanaf 18 jaar), ouderen, hoog opgeleiden, laag opgeleiden, mannen, vrouwen, mensen met veel geld en mensen met minder geld, Stad en platteland en uit alle 23 Groninger gemeenten. Inmiddels zitten er in het panel zo’n 3000 leden. Panelleden krijgen een paar keer per jaar een uitnodiging om online een vragenlijst in te vullen, over verschillende, actuele onderwerpen die impact hebben op de Groninger samenleving. En waarover de provincie graag de mening van haar burgers hoort.

Resultaten

Het Groninger Panel zorgt dat beleidsmakers, politici, overheden en de media snel goede en betrouwbare informatie krijgen over belangrijke, actuele, sociale en maatschappelijke onderwerpen.

Enkele resultaten van panelonderzoeken:

Herinrichting van het Groningse zorglandschap
Veiligheid 
Ervaringen met aardbevingen 

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X