Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Ieder van de tien partners werkt aan een deelproject om de leefbaarheid in de eigen regio te verbeteren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ICT, sensortechnologie en andere innovaties.

iAge – e-inclusion in ageing Europe // Provincie Drenthe

4 maart 2015

Aanleiding

In gebieden die te maken hebben met krimp en vergrijzing is goed opgeleid personeel is steeds schaarser, terwijl de vraag naar zorg juist toeneemt. Het internationale samenwerkingsproject iAge – e-inclusion in ageing Europa richt zich die op gebieden die te maken hebben met krimp en vergrijzing. Overheden en organisaties uit tien regio’s in zes landen rond de Noordzee werken samen in het iAge-project.

Het belangrijkste doel is verbetering van de economische ontwikkeling in regio’s, waar relatief veel jongeren naar elders verhuizen met als gevolg dat de gemiddelde leeftijd stijgt. Door ontgroening en vergrijzing zal het aantal 65-plussers tot 2030 met meer dan 50% toenemen. Ieder van de tien partners werkt aan een deelproject om de leefbaarheid in de eigen regio te verbeteren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ICT, sensortechnologie en andere innovaties.

Aanpak

In Drenthe ligt de focus op de oudere werknemer in het MKB, die werk en mantelzorg combineert. CMO STAMM, de Provincie Drenthe,het Hanze Institute of Technology en de Gemeente Aa en Hunze brengen die groep in beeld, onderzoeken haar wensen en eisen ten aanzien van de combinatie van werk en zorg en onderzoeken en testen ICT-tools (o.a. DOE-BOEK, tablet-pc) die hen kunnen ondersteunen bij deze dubbele taak (videobellen door middel van Skype en het thuisgebruik van een virtueel loket, bijhouden van een agenda en logboek)

Resultaten

Ouderen langer actief houden met behulp van moderne technologie. iAge is een Interreg IV-C project waarvan de Provincie Drenthe leadpartner is.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X