Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Ondanks de grote invloed van aardbevingen op de leefbaarheid van bewoners in het gebied, ligt de verhuisgeneigdheid laag.

Invloed van aardbevingen op woongenot // Groninger Panel

11 maart 2015

Aanleiding

De aardbevingen in Groningen verminderen het woongenot van inwoners uit de regio. Welke invloed hebben de aardbevingen in Noord-Oost Groningen op het woongenot? Hoe schat men de kans in dat de eigen woonplaats getroffen kan worden?

Aanpak

In juni 2014 zijn leden van het Groninger Panel gevraagd naar de invloed van de aardbevingen hebben op hun woongenot. In totaal hebben ruim 1.100 panelleden verspreid over de provincie Groningen meegedaan aan het onderzoek.

Resultaat

De Groningse aardbevingen hebben veel invloed op het woongenot van burgers. Vooral woningschade, onveiligheidsgevoelens en angst voor nieuwe bevingen tasten het woongenot aan. Volgens één op de vijf Groningers is hun woning als gevolg van de aardbevingen in waarde gedaald. Dit geldt niet alleen binnen, maar ook buiten het aardbevingsgebied. Ondanks de grote invloed van aardbevingen op de leefbaarheid van bewoners in het gebied, ligt de verhuisgeneigdheid laag. Zes procent geeft aan te willen verhuizen naar een woning buiten het risicogebied. Verbondenheid met de woonomgeving, de moeilijke verkoopbaarheid van het huis en het hebben van familie en vrienden zijn voor mensen vaak redenen om niet te willen verhuizen.

Lees de factsheet.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X