Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Discriminatie raakt ons allemaal. Laat het niet gebeuren. Melden heeft zin!

Meldpunt Discriminatie Drenthe // Drentse gemeenten

9 februari 2017

Aanleiding

Alle gemeenten zijn volgens de Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen (WGA) verplicht om een onafhankelijk meldpunt te hebben waar discriminatie kan worden gemeld. Het Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD) is in het leven geroepen door de Drentse gemeenten. De Drentse gemeenten hebben CMO STAMM de opdracht verstrekt voor de uitvoering van de gemeenschappelijke anti-discriminatievoorziening in Drenthe.

Uitdaging

Signaleren, voorkomen, bestrijden en zichtbaar maken van discriminerende uitingen, gedragingen of regelgeving.

Aanpak

Het Meldpunt Discriminatie Drenthe is een onafhankelijke organisatie, waar iedereen die discriminatie ervaart – of daarvan getuige is – melding kan doen.

Het MDD monitort uitsluiting en discriminatie en ondersteunt mensen die hiermee te maken hebben. Daarnaast werkt het MDD aan het bevorderen van gelijke behandeling en het terugdringen van discriminatie door middel van voorlichting, advies en bewustwording.

Alle inwoners van de provincie Drenthe kunnen bij ons terecht. Meldingen van inwoners van de gemeente Emmen worden door het Meldpunt Discriminatie Emmen afgehandeld. Het Meldpunt Discriminatie Drenthe en het Meldpunt Discriminatie Emmen werken nauw samen. Bij ons kun je terecht voor individuele klachten, informatie, advies en voorlichting aan allerlei verschillende organisaties en groepen mensen, zoals op scholen en bij de politie. Er werken mensen die luisteren en kunnen helpen. Samen zoeken wij naar een oplossing.

Resultaat

Discriminatie in de provincie Drenthe signaleren, voorkomen, bestrijden en zichtbaar maken.

www.meldpuntdiscriminatiedrenthe.nl

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X