Voor veel dorpen, ouders en scholen is een belangrijk vraagstuk hoe het basisonderwijs voor het dorp behouden kan blijven.

Ouderonderzoeken; toekomst van basisscholen in krimpgebieden

4 maart 2015

Aanleiding

Voor diverse scholen en ouderorganisaties voert CMO STAMM ouderonderzoeken uit. Door de krimp en het daarmee samenhangende teruglopend leerlingenaantal worden basisscholen mogelijk in hun voortbestaan bedreigd. Voor veel dorpen, ouders en scholen is een belangrijk vraagstuk hoe het basisonderwijs voor het dorp behouden kan blijven.

Aanpak

CMO STAMM brengt daarom onder andere in kaart hoe ouders denken over de toekomst van de basisscholen in hun dorp, wat hun schoolkeuzegedrag is én hoe de inwoners denken over het belang van een basisschool voor de leefbaarheid in het dorp.

Resultaten

CMO STAMM voerde deze onderzoeken eerder onder meer uit in Ten Post, Garrelsweer, Wirdum, Woldendorp, Termunten, Termunterzijl, Borgsweer, Holwierde, Bierum en Meedhuizen.

Wirdum en Garrelsweer
Holwierde en Bierum
Meedhuizen
Ten Post
Woldendorp – Termunten – Termunterzijl en Borgsweer

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X