Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Een versnellingssessie is een digitale brainstorm die in korte tijd veel informatie oplevert.

Versnellingssessie

8 april 2016

Wil je samen met burgers of deskundigen nieuwe ideeën ontwikkelen? Wil je snel inzicht krijgen in de opvattingen en ervaringen van specifieke doelgroepen? Of wil je deskundigen en burgers samen laten meedenken over nieuwe plannen? Doe het in no time met de Versnellingssessie.

Uitdaging

De versnellingssessie is een uitstekend hulpmiddel om inzicht te krijgen in de mening van burgers over sociale en maatschappelijke onderwerpen, zoals armoede, leefbaarheid en woonomgeving, zorglandschap, diversiteitsbeleid, aardbevingen of andere aspecten. Ook kan een versnellingssessie helpen bij het nemen van beslissingen en het maken van beleidskeuzes.

Aanpak

De versnellingssesie is een instrument voor kwalitatief onderzoek en beleidsondersteuning. Het is een digitale brainstorm die in korte tijd veel informatie oplevert. Iedere deelnemer neemt plaats achter een laptop en aan de hand van een vraag, stelling of onderwerp typt iedereen zijn of haar bijdrage in. Deelnemers zien de reacties van anderen op hun laptop en op een groot scherm. De deelnemers kunnen op de bijdragen van anderen reageren en opvattingen, gevoelens en ideeën uitwisselen. Dat gebeurt meestal anoniem, waardoor mensen sneller eerlijk zijn. Ter plekke kunnen verschillen zichtbaar worden gemaakt.

Lees in de folder meer over de voordelen en praktische informatie van de Versnellingssessie

Resultaat

De versnellingssessie is inmiddels al voor tal van grote en kleinere onderzoeken ingezet. CMO STAMM beschikt over een ‘Versnellingsteam’. Dit team voert in wisselende samenstelling alle Versnellingsessies uit.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X