Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Wat heeft een rode auto nou met een telefoon te maken?

Opening Weekendschool Oldambt

13 november 2018

Op 4 november vond de feestelijke openingshandeling van de Weekendschool Oldambt plaats. Voor de vierde keer startte een nieuwe groep enthousiaste en leergierige kinderen uit de gemeente Oldambt. Gastdocenten uit de regio zetten zich geheel belangeloos in; professionals uit vele beroepsgroepen, die met passie over hun vak vertellen en de leerlingen daarin meenemen. Bijvoorbeeld een journalist, dierenarts, huisarts, een agrariër, fotograaf, vlogger of een ruimtespecialist. Hoe leuk is dat?!

Feestelijke openingshandeling

Al voor 12.00 uur kwamen ouders met hun kinderen, genodigden van de Rotary en bestuursleden van de Weekendschool die deze speciale dag niet willen missen binnenlopen bij leslocatie De Stuwe in Winschoten. In het openingswoordje door CMO STAMM stelden de bestuursleden zich voor. Ook werd de nieuwe leerjaarbegeleider voorgesteld. Er waren maar liefst drie prachtige oude brandweerwagens van Stichting de Oude Brandweer van Winschoten om de opening extra feestelijk te maken. De feestelijke openingshandeling vond buiten plaats, waarna direct buiten de les begon.

Geslaagde eerste schooldag

Fotograaf en tevens gastdocent Marcel Lameijer gaf les aan kinderen en volwassenen. Niet iedereen heeft natuurlijk een spiegelreflexcamera in het bezit. De kinderen maakten voor het fotograferen in deze eerste les gebruik van geleende mobiele telefoons. De brandweerauto’s mochten nog een tijdje blijven staan en bleken goede objecten om te fotograferen. Van elkaar en van een aantal natuurobjecten werden prachtige foto’s gemaakt die op de website en Facebookpagina gedeeld werden. Al met al een geslaagde eerste schooldag.

Twintig zondagen

De Weekendschool Oldambt biedt twintig zondagen een uitgebalanceerd programma aan, waardoor kinderen kennis maken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur, wetenschap en maatschappij. Het is een beproefd concept waarbij honderden kinderen jaarlijks uitstromen met een betere kwalificatie voor het vervolgonderwijs en de daarop volgende beroepskeuze. De Weekendschool Oldambt is uniek in zijn soort omdat zij werkt in en voor een plattelandsregio.

 

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X