Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Op steeds meer plekken in Drenthe ontstaan initiatieven om buurt- of stadsgenoten samen te laten eten.

Samen eten in opkomst – Een interview met Fenna Bolding

2 februari 2015

Samen eten is gezelliger en goedkoper dan in je eentje. Het fenomeen is erg in opkomst. Veel mensen missen contact met buurtgenoten. Er zijn maar weinig mensen die zij kennen en bij wie ze kunnen aankloppen. Dat bleek onlangs weer uit een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

Op steeds meer plekken in Drenthe ontstaan initiatieven om buurt- of stadsgenoten samen te laten eten. Met louter samen eten los je eenzaamheid niet op. Daar is meer voor nodig. Maar het zorgt er wel voor dat mensen de deur uit gaan en aanspraak hebben.
De landelijk opererende Resto van Harte dient maaltijden op in Assen en Groningen. Daarnaast zijn er veel lokale initiatieven.

Dorpscoöperaties

CMO STAMM is betrokken bij de oprichting van meerdere dorpscoöperaties, onder meer in Valthermond, Nieuw-Dordrecht, Kloosterburen en Finsterwolde. De ene keer gaat het om het overnemen van een wijkcentrum, dan weer om het zelf organiseren van de zorg, het oprichten van een wooncoöperatie of het runnen van een heel dorpsbedrijf. In alle gevallen staat het samen eten hoog op het lijstje. Het voorziet heel erg in een behoefte.

Niet alleen voor eenzame mensen

De etentjes zijn niet louter bedoeld voor eenzame mensen. Het is ook een mooie manier op een goedkope manier aan een gezonde maaltijd te komen. En het is gewoon gezelliger om in gezamenlijkheid te eten. Dat geldt voor iedereen, niet alleen voor de mensen die thuis zitten te verpieteren.

Bron: DvhN, 31 januari 2015

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X