De vernieuwde dorpscoöperatie komt op voor de belangen van het dorp en richt zich daarnaast op de vragen en zorgen van de individuele inwoners.

Samensmelten dorpscoöperatie en dorpsbelangen Gasselternijveen

6 mei 2019

Een nieuwe stap voor twee burgerinitiatieven in Gasselternijveen: Dorpscoöperatie De Brug en vereniging Dorpsbelangen Gasselternijveen zijn gefuseerd. Ze bundelen hun krachten om overlap in werkzaamheden te voorkomen en impact te vergroten. 

De vereniging Dorpsbelangen gaat op in dorpscoöperatie De Brug. Het nieuwe bestuur bestaat uit maar liefst tien gedreven bestuurders die zich inzetten voor de leefbaarheid van het dorp. De vernieuwde dorpscoöperatie komt op voor de belangen van het dorp en richt zich daarnaast op de vragen en zorgen van de individuele inwoners.

Feestelijkheden fusie

De samenvoeging werd op 1 mei 2019 een feit door het ondertekenen van de nieuwe (aangepaste) statuten van de dorpscoöperatie in aanwezigheid van notaris Akkerman van notariaat Aa en Hunze. Ook wethouder Henk Heijerman van gemeente Aa en Hunze was aanwezig. Beide hadden lof en warme woorden voor de nieuwe organisatie. Daarnaast werd het nieuwe (uitgebreide) bestuur voorgesteld. Het bestuur lichtte de plannen voor de nabije toekomst toe en inventariseerde de wensen die leven onder de inwoners van het dorp.

De plaatselijke coryfee Andries Middelbos componeerde een lied speciaal voor de gelegenheid ter ere van de feestelijke fusie. Onder zijn enthousiaste leiding werd deze in canon gezongen. Dit alles onder het motto: als het met de canon lukt, dan komt het met de nieuwe samenwerking van de dorpscoöperatie en dorpsbelangen ook wel goed. De canon klonk als een klok!

CMO STAMM ondersteunt Gasselternijveen

CMO STAMM was aanwezig bij de feestelijke start van de fusie. CMO STAMM was betrokken bij het voortraject en ondersteunt het dorp bij de plannen voor zorg en tijdelijk verblijf; een zorghotel in het oude gemeentehuis. De gemeente Aa en Hunze kocht dit pand onlangs aan om dit mogelijk te maken. Fenna Bolding van CMO STAMM werkt momenteel aan een haalbaarheidsanalyse en brengt de kansen voor deze nieuwe voorziening voor Gasselternijveen én de regio in beeld.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X