Het concrete doel voor het jaar 2020 is om het aantal huishoudens dat in armoede leeft door probleemschulden, met 15% te verminderen.

Van Schulden naar Kansen: samen de financiële redzaamheid versterken

4 oktober 2018

Structurele financiële redzaamheid als oplossing voor problematische schulden; dat is waar Aegon aan werkt, door middel van inzet van vrijwilligers en/of financiële middelen. In de stad Groningen werkt Aegon hierbij samen met lokale partijen, waaronder CMO STAMM als lokale uitvoerder van het programma.

CMO STAMM helpt Aegon het netwerk op te bouwen in de stad Groningen. Het netwerk bestaat uit lokale organisaties, die zich richten op mensen die in armoede leven en problematische schulden hebben. De inzet van Aegon kan bestaan uit de ondersteuning van vrijwilligers en/of financiële ondersteuning. Daarnaast biedt Aegon in het geval van financiële ondersteuning, ook ondersteuning in de vorm van onderzoek door de Hogeschool van Amsterdam. De ondersteuning richt zich op de volgende aspecten van financiële redzaamheid:

  • Orde en overzicht krijgen en houden in de eigen administratie;
  • Basale kennis en begrip van financiële zaken;
  • Inkomen genereren bijvoorbeeld door middel van een werkervaringsplek, starten met een opleiding, een (nieuwe) functie of gebruik maken van regelingen die nog niet worden benut;
  • Uitgaven beheersen op de korte en lange termijn.

Als jouw organisatie hier ook mee bezig is en je hierin ondersteuning kunt gebruiken, laat het ons dan weten!

Van Schulden naar kansen in de stad Groningen

Het concrete doel voor het jaar 2020 is om het aantal huishoudens dat in armoede leeft door probleemschulden, met 15% te verminderen. Met lokale projecten in Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, Korrewegwijk en de Oosterparkwijk, ondersteunen we gezamenlijk 1680 huishoudens richting een gezonde toekomst.

Help je mee?

Werkt jouw organisatie in Groningen aan een project waarmee je mensen financieel zelfredzaam maakt? Richten jullie je op mensen die in armoede leven door problematische schulden? Dan is Aegon op zoek naar jouw organisatie! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mirjam van Werven.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2019 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X