Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

En er heerst veel verborgen armoede in Groningen.

Slecht gevulde broodtrommel

6 juli 2017

Armoede is zorgenkind nummer 1 in Groningen. Het goede nieuws is dat kinderen en volwassenen in Nederland in staat zijn om een broodtrommel mee te nemen naar werk en school. Het slechte nieuws is dat jongeren en volwassen werknemers aan het eind van de maand niet in staan zijn om hier een goed belegde boterham in te stoppen. Dit vraagt om een serieuze aanpak. CMO STAMM pakt deze handschoen samen met Sociaal Werk Nederland, SPINN en MJD graag op, door te werken aan een netwerk van financiële redzaamheid in Groningen.

De werkloosheid is in Groningen hoog in vergelijking met de andere provincies in Nederland. En er heerst veel verborgen armoede. Voor de politiek is armoede steeds meer een thema, maar zij gaan vooral over het terugdringen van de schulden en het bevorderen van de werkgelegenheid. Zit daar de oplossing? De kwaal die armoede heet, is resistent aan het worden tegen het medicijn van de economische groei. Armoede heerst niet alleen onder de mensen, maar is ook alledaagse werkelijkheid geworden voor gemeentebesturen en ondernemers van deze regio. Immers, 37% van de Nederlandse huishoudens heeft betalingsachterstanden en 16% van de huishoudens in Groningen heeft (een risico op) problematische schulden, met onder andere loonbeslag als gevolg.

Kwartiermaker

Via een pitch met haar broodtrommel kreeg Maud Diemer, adviseur bij CMO STAMM, de opdracht om als kwartiermaker het netwerk te versterken en de ambities te verwezenlijken met de doelgroep, het MKB, de beleidsmakers, schuldeisers en de vrijwilligers. Kun je ook een bijdrage leveren?

Meld je aan voor de volgende bijeenkomst op 13 juli bij GasTerra in Groningen. Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend.

Maud Diemer, kwartiermaker netwerk van financiële redzaamheid in Groningen
Maud Diemer, kwartiermaker Netwerk Financiële Redzaamheid Groningen

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X