Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

We zijn trots dat project 54 - Kansen voor kinderen uit gezinnen met armoede - als een van de beste projecten heeft gescoord.

Steun van Groningers voor project Kansen voor kinderen uit gezinnen met armoede

27 oktober 2020

Nationaal Programma Groningen is met het programma ‘Toukomst’ op zoek naar de beste ideeën van Groningers om de provincie vooruit te helpen. De afgelopen weken hebben inwoners van de provincie Groningen beoordeeld welke van de Toukomstprojecten volgens hen uitgevoerd moeten worden. Zo geven ze hun wensen mee aan het Toukomstpanel. Inwoners konden maximaal 5 sterren aan een project toekennen. Ons project Kansen voor kinderen uit gezinnen met armoede kreeg gemiddeld 4,4 sterren en werd door ruim 800 inwoners beoordeeld. Ons project behoort tot de top 3 van best beoordeelde projecten. Een prachtige uitkomst!

Toukomst is uniek voor Nederland. Nooit eerder zijn inwoners zo rechtstreeks en massaal betrokken bij een project van deze omvang. Via de speciale Toukomstkrant en de website riep Nationaal Programma Groningen alle inwoners van de provincie Groningen op om in totaal 59 Toukomstprojecten, verdeeld over 12 thema’s, te beoordelen. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Het beoordelen gebeurde van 22 september tot en met 4 oktober. Voor de uitvoering van deze projecten is 100 miljoen euro beschikbaar.

Advies Toukomstpanel

Het Toukomstpanel adviseert het Nationaal Programma Groningen over de projecten die ze het beste kunnen realiseren. Naast de beoordeling van de projecten, bekijkt het panel de 900 oorspronkelijke ideeën. Daarnaast ontvangt het panel een analyse over de haalbaarheid van de 59 projecten. Het Toukomstpanel weegt dit allemaal en verwerkt dit tot een advies voor het bestuur van Nationaal Programma Groningen, dat op basis van dit advies over de besteding van de € 100 miljoen besluit. Het panel is nu aan zet.

Eind januari 2021 wordt het advies van het Toukomstpanel aan het bestuur van Nationaal Programma Groningen gepresenteerd. We hopen hier met ons project Kansen voor kinderen uit gezinnen met armoede, met de steun van de Groningers, deel van uit te maken.

Meer weten over het project? Lees het artikel Toukomstplan; Kansen voor kinderen uit gezinnen in armoede

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X