Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Stressvolle situaties worden door de groep nagespeeld tijdens theatersessies.

Succes voor initiatief New Jobportunities

6 maart 2018

Het initiatief ‘New Jobportunities‘ begeleidt Nederlandse en Duitse vrouwen met workshops succesvol naar een nieuwe baan in de grensregio. Een groep van rond de 30 Nederlandse en Duitse vrouwen volgt vanaf januari 2018 verschillende workshops die gegeven worden in het kader van het project ‘New Jobportunities’. Op het programma staan, onder andere, Nederlandse en Duitse taalcursussen, theaterpedagogiek en rollenspellen waarin sollicitatiegesprekken worden nagebootst.

Doelen

Doel van deze activiteiten is om de zogenaamde ‘stille reserve’ in de grensregio te begeleiden naar een nieuwe baan, maar ook om het zelfvertrouwen van deze groep te vergroten. “Deze workshops leren ons hoe wij onszelf weer goed kunnen presenteren bij werkgevers.” Aan het woord  is een Nederlandse deelneemster: “In het begin was vooral taal moeilijk, maar na de taalcursus hier zijn wij een stuk verder. Hartstikke leuk en nuttig om te doen.”

Dat de workshops nuttig zijn beaamt  CMO STAMM,  betrokken bij het project dat in het kader van het INTERREG V A-programma ‘Deutschland-Nederland’ is opgezet. Ongeveer zeven vrouwen van de eerste lichting hebben in de eerste zes weken van het programma een (vaste) baan gevonden. En daar blijft het niet bij. “Vergeleken bij het begin van de workshops zie ik bij deze groep een gigantische positieve verandering.” Meerdere vrouwen geven aan dat zij kennismakings- en sollicitatiegesprekken hebben gehad sinds de aanvang van het project.

Tweede ronde

13 augustus gaat de tweede ronde workshops van start.

www.job-portunities.eu

* Het project “New Jobportunities” is onderdeel van het koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederlandgefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

logo's van de partners en opdrachtgevers van het grensoverschrijdend project New Jobportunities

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X