Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Armoede

Generatiearmoede.

Bij generatiearmoede wordt binnen één familie armoede en sociale uitsluiting doorgegeven van generatie op generatie. In de Veenkoloniën komt generatiearmoede relatief vaak voor, maar het probleem speelt ook in gemeenten buiten de Veenkoloniën. Het doorbreken van generatiearmoede wordt gezien als een taai vraagstuk is en vraagt om een lange adem.

CMO STAMM doet in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek naar generatiearmoede. Dit levert inzichten op die professionals en gemeenten kunnen helpen generatiearmoede terug te dringen. CMO STAMM is ook onderdeel van de Alliantie van Kracht. Binnen dit netwerk zetten we ons in voor het kennisdelen over generatiearmoede. In de Dynamische Leeromgeving en de Leergang intergenerationele armoede rusten we professionals toe in de aanpak van generatiearmoede.

 

 

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Congres ‘Het duurzaam doorbreken van generatiearmoede’ van de Alliantie van Kracht

De Alliantie van Kracht kijkt met alle 140 deelnemers aan het congres van 10 november 2023 terug op een geslaagde bijeenkomst rondom het thema ‘het duurzaam van generatiearmoede in de veenkoloniën’.

Lees verder

Uitlegvideo De cirkel van generatiearmoede

Het huidige systeem van armoedebestrijding schiet tekort om de cirkel van generatiearmoede te doorbreken. Dat moet anders en beter. Maar hoe? 

Lees verder

Terugblik Sterke Verhalen 2023

Met Sterke Verhalen willen ervaringsdeskundigen het taboe om over armoede te praten doorbreken en het sterke verhaal vertellen.

Lees verder

Onderzoek naar overerfbare armoede afgerond: maatwerk en langetermijnplanning belangrijk

Uit onderzoek van de RUG naar het ontstaan en voortduren van generatiearmoede blijkt dat maatwerk en langetermijnplanning nodig zijn om overerfbare armoede in de Veenkoloniën te doorbreken.

Lees verder

Discriminatie op grond van afkomst en huidskleur heeft veel impact in Noord-Nederland

Discriminatie op grond van ras en huidskleur is de meest gemelde discriminatiegrond in het Noorden. Ook in Drenthe. Dat blijkt uit de Monitor Discriminatie 2022 Noord-Nederland.

Lees verder

Samen aan de slag voor minder armoede in Hoogeveen

Wat is er nodig om armoede terug te dringen in Hoogeveen? Die vraag stond centraal op de armoedeconferentie Iedereen doet mee op 9 december 2022.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X