Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Bewonersinitiatieven en vrijwillige inzet.

Actieve inwoners ontwikkelen talloze bruisende initiatieven. Doordat mensen van dichtbij zien wat nodig is in hun omgeving, ontstaan vaak slimme ideeën en krachtige oplossingen. We zien mooie voorbeelden van mensen die hun wijk socialer, mooier of duurzamer maken. Tot initiatieven die gemeenten uitdagen om daadwerkelijk taken over te nemen (right to challenge).

CMO STAMM ondersteunt actieve burgers met veel plezier bij het realiseren van hun initiatieven. Dat doen we omdat we geloven dat initiatieven van mensen zelf grote impact kunnen hebben. We brengen initiatiefnemers en de juiste partners bij elkaar. Wanneer ze niet dezelfde taal spreken, helpen wij met de vertaalslag. Samen met inwoners ontwikkelen we hun droomscenario en maken we concrete plannen met aandacht voor juridische, fiscale en financiële aspecten. In Groningen faciliteren wij vanuit onze provinciale taak bovendien het netwerk van lokale steunpunten voor vrijwilligerswerk. Naast uitwisseling van kennis en deskundigheidsbevordering ondersteunen wij de ontwikkeling van innovatieve aanpakken voor het vrijwilligerswerk van de toekomst.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Een voorziening waar heel het dorp iets aan heeft

Op een leeg parkeerterrein in een dorp waar bijna alle voorzieningen zijn verdwenen begon Daan een mobiele bakkerij. Zijn droom is dat het initiatief in Pieterburen uitgroeit tot meer dan alleen een bakkerij.

Lees verder

Inwoners kunnen voortaan met vragen terecht bij dorpsloket Otterlo // Edestad.nl

In Otterlo is een nieuwe dorpsloket geopend, een laagdrempelig loket van en voor de Otterlose inwoners. CMO STAMM ondersteunde de werkgroep bij de ontwikkeling.

Lees verder

Reactie Vrijwilligersnetwerk Wagenborgen op uitreiking Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen

Kort verslag hoe vrijwilligers van het Vrijwilligersnetwerk Wagenborgen de uitreiking van de Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen hebben beleefd.

Lees verder

Winnaars 20e Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen bekend

Graspop Baflo, ’t Speulparadies Beerta, Hospice Veen en Wolden in Stadskanaal, Zwembad De Kolck Meeden en De Eemsrakkers in Holwierde wonnen de Provinciale Vrijwilligersprijs 2020. 

Lees verder

Vrijwilligers van Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe ontvangen Hét compliment van Drenthe!

Stichting Kinderkamp Zuidoost-Drenthe is de winnaar van Hét compliment van Drenthe. De vrijwilligers ontvingen een prijs van 3.000 euro tijdens een feestelijke online uitreiking.

Lees verder

Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen bestaat dit jaar 20 jaar

De provinciale vrijwilligersprijs bestaat 20 jaar, want wie zich inzet voor een ander, verdient waardering! Een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan van 1 september tot 1 oktober.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X