Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Bewonersinitiatieven en vrijwillige inzet.

Actieve inwoners ontwikkelen talloze bruisende initiatieven. Doordat mensen van dichtbij zien wat nodig is in hun omgeving, ontstaan vaak slimme ideeën en krachtige oplossingen. We zien mooie voorbeelden van mensen die hun wijk socialer, mooier of duurzamer maken. Tot initiatieven die gemeenten uitdagen om daadwerkelijk taken over te nemen (right to challenge).

CMO STAMM ondersteunt actieve burgers met veel plezier bij het realiseren van hun initiatieven. Dat doen we omdat we geloven dat initiatieven van mensen zelf grote impact kunnen hebben. We brengen initiatiefnemers en de juiste partners bij elkaar. Wanneer ze niet dezelfde taal spreken, helpen wij met de vertaalslag. Samen met inwoners ontwikkelen we hun droomscenario en maken we concrete plannen met aandacht voor juridische, fiscale en financiële aspecten. In Groningen faciliteren wij vanuit onze provinciale taak bovendien het netwerk van lokale steunpunten voor vrijwilligerswerk. Naast uitwisseling van kennis en deskundigheidsbevordering ondersteunen wij de ontwikkeling van innovatieve aanpakken voor het vrijwilligerswerk van de toekomst.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Oud ambacht? Nieuw leven!

Via het project De Ambachtsmakelaar krijgen ambachten aandacht, worden ambachtslieden aan elkaar en nieuwe ideeën verbonden en starten er nieuwe initiatieven waarbij ze betrokken worden.

Lees verder

Gezond ouder worden in Steenwijksmoer

In Steenwijksmoer ontstond het idee om met het hele dorp in te zetten op een gezonde leefstijl door een trefpunt te realiseren waar ontmoeten en bewegen centraal staan.

Lees verder

Op bezoek bij de Oranje Huiskamer

Hoe borgt de Oranje Huiskamer, een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners uit de Oranjewijk in Groningen, hun initiatief? De Ideeënbank Groningen ging in gesprek met één van de initiatiefnemers.

Lees verder

Maatschappelijke waarde zichtbaar maken – Waarom en hoe?

We onderzoeken de komende maanden samen met een aantal Groningse initiatieven welke methoden geschikt zijn voor het zichtbaar maken van hun maatschappelijke waarde en waar ze op moeten letten.

Lees verder

Een voorziening waar heel het dorp iets aan heeft

Op een leeg parkeerterrein in een dorp waar bijna alle voorzieningen zijn verdwenen begon Daan een mobiele bakkerij. Zijn droom is dat het initiatief in Pieterburen uitgroeit tot meer dan alleen een bakkerij.

Lees verder

Inwoners kunnen voortaan met vragen terecht bij dorpsloket Otterlo // Edestad.nl

In Otterlo is een nieuwe dorpsloket geopend, een laagdrempelig loket van en voor de Otterlose inwoners. CMO STAMM ondersteunde de werkgroep bij de ontwikkeling.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X