Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Bewonersinitiatieven en vrijwillige inzet.

Actieve inwoners ontwikkelen talloze bruisende initiatieven. Doordat mensen van dichtbij zien wat nodig is in hun omgeving, ontstaan vaak slimme ideeën en krachtige oplossingen. We zien mooie voorbeelden van mensen die hun wijk socialer, mooier of duurzamer maken. Tot initiatieven die gemeenten uitdagen om daadwerkelijk taken over te nemen (right to challenge).

CMO STAMM ondersteunt actieve burgers met veel plezier bij het realiseren van hun initiatieven. Dat doen we omdat we geloven dat initiatieven van mensen zelf grote impact kunnen hebben. We brengen initiatiefnemers en de juiste partners bij elkaar. Wanneer ze niet dezelfde taal spreken, helpen wij met de vertaalslag. Samen met inwoners ontwikkelen we hun droomscenario en maken we concrete plannen met aandacht voor juridische, fiscale en financiële aspecten. In Groningen faciliteren wij vanuit onze provinciale taak bovendien het netwerk van lokale steunpunten voor vrijwilligerswerk. Naast uitwisseling van kennis en deskundigheidsbevordering ondersteunen wij de ontwikkeling van innovatieve aanpakken voor het vrijwilligerswerk van de toekomst.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Winnaars 21e Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen bekend

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken verblijdde 5 organisaties met een waardering van 3.000 euro. De overige genomineerden werden met een aanmoedigingsprijs verrast. 

Lees verder

Vrijwilligers van Stichting Ouderenvervoer Norg ontvangen Hét compliment van Drenthe!

Gedeputeerde Hans Kuipers van Provincie Drenthe overhandigde op 7 december, de nationale vrijwilligersdag, de prijs van 3.000 euro tijdens een feestelijke online uitreiking.

Lees verder

Vrijwilligers Groningen verandert!

De provinciale website, waar organisaties vrijwilligers zoeken en inwoners op zoek gaan naar passend vrijwilligerswerk, wordt een provinciale startpagina. Vanaf januari 2022 beheert elk steunpunt zijn eigen webpagina.

Lees verder

Deelnemers praten én beslissen mee tijdens besluitvormingsbijeenkomst Mantelzorg in Westerkwartier

Wat is er voor nodig dat het goed gaat met mantelzorgers in Westerkwartier? Om deze belangrijke vraag te beantwoorden pasten we de methodiek De Nieuwe Route toe.

Lees verder

Inspiratiecafé Inwonerskracht Drenthe: Samenwerken voor een levendig en sociaal Drenthe

Hoe kunnen we van elkaar leren? En hoe kunnen we samen werken aan een levendig en sociaal Drenthe? Lees het in de terugblik van het Inspiratiecafé.

Lees verder

De stem van de wijk Angelslo

‘Stem van de wijk’ is een project waarin samen met inwoners uit Angelslo (Emmen) wordt gekeken naar een (nieuwe) manier om de betrokkenheid van inwoners bij hun wijk te vergroten.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X