Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Bewonersinitiatieven en vrijwilligers centraal.

CMO STAMM ondersteunt actieve burgers met veel plezier bij het realiseren van hun initiatieven. We geloven dat initiatieven van mensen zelf grote impact kunnen hebben. We brengen initiatiefnemers en de juiste partners bij elkaar. Wanneer ze niet dezelfde taal spreken, helpen wij met de vertaalslag. Samen met inwoners ontwikkelen we hun droomscenario en maken we concrete plannen met aandacht voor juridische, fiscale en financiële aspecten. Als instrument gebruiken we hiervoor de Ideeënbank Groningen, met de ideeënmakelaars en de website www.ideeenbankgroningen.nl.

Daarnaast is CMO STAMM één van de vijf partners van Project Vrijwilligers Centraal. Het project is, op initiatief van de provincie Groningen, een samenwerking van Groninger Dorpen, Kultuurloket, Huis voor de Sport en CMO STAMM. We beiden ondersteuning op maat, experimenteren met verschillende organisaties naar innovatieve maatregelen, zetten vrijwilligers in het zonnetje en organiseren kennis- en leersessies op allerlei onderwerpen voor de huidige besturen en andere vrijwilligers.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Aanmelding Hét compliment van Drenthe van start

De Provincie Drenthe zet vrijwilligers in het zonnetje met ‘Hét compliment van Drenthe’. Vrijwilligersorganisaties maken kans op een bedrag om te investeren. Zij kunnen zich tot en met 30 september aanmelden.

Lees verder

Bijeenkomst Vrijwilligers Centraal in Midden-Groningen

Een aantal verenigingen en organisaties uit de gemeente Midden-Groningen deelden de successen en eventuele zorgen bij het vinden en binden van vrijwilligers.

Lees verder

Groninger verenigingen op zoek naar nieuwe structuren om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken

Hoe is het gesteld met het vinden, binden, opleiden en waarderen van vrijwilligers in de provincie Groningen?

Lees verder

Het nieuwe ontmoeten in Steenwijksmoer – een burgerinitiatief

Steenwijksmoer nam het initiatief om in het centrum van het dorp een duurzame ontmoetingsplek te creëren. De focus ligt daarbij op gezonde leefstijl, brede welvaart, bewegen en ontmoeten.

Lees verder

Ruim 90 deelnemers tijdens eerste live editie van de Fondsendag

Samen met Nationaal Programma Groningen organiseerde Ideeënbank Groningen op 9 februari 2023 bij CMO STAMM een Fondsendag. Met ruim 90 deelnemers was dit netwerkevenement een groot succes.

Lees verder

Groningse vrijwilligers staan centraal? Vul s.v.p. de enquête in!

We nodigen je vanuit het project Vrijwilligers Centraal uit om een enquête in te vullen. De enquête gaat over jullie ervaringen met vrijwilligers.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X