Burgerkracht en overheidsparticipatie

Bewonersinitiatieven en vrijwillige inzet.

Actieve inwoners ontwikkelen talloze bruisende initiatieven. Doordat mensen van dichtbij zien wat nodig is in hun omgeving, ontstaan vaak slimme ideeën en krachtige oplossingen. We zien mooie voorbeelden van mensen die hun wijk socialer, mooier of duurzamer maken. Tot initiatieven die gemeenten uitdagen om daadwerkelijk taken over te nemen (right to challenge).

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM ondersteunt actieve burgers met veel plezier bij het realiseren van hun initiatieven. Dat doen we omdat we geloven dat initiatieven van mensen zelf grote impact kunnen hebben. We brengen initiatiefnemers en de juiste partners bij elkaar. Wanneer ze niet dezelfde taal spreken, helpen wij met de vertaalslag. Samen met inwoners ontwikkelen we hun droomscenario en maken we concrete plannen met aandacht voor juridische, fiscale en financiële aspecten. In Groningen faciliteren wij vanuit onze provinciale taak bovendien het netwerk van lokale steunpunten voor vrijwilligerswerk. Naast uitwisseling van kennis en deskundigheidsbevordering ondersteunen wij de ontwikkeling van innovatieve aanpakken voor het vrijwilligerswerk van de toekomst.

Uitgelicht.

Infographic Meten = weten

De mini-infographic ‘Meten = weten’ geeft weer hoe onderzoek kan helpen bij het realiseren van initiatieven en projecten.

Lees verder

Het kan wel!

Hoe voorkom je dat op sommige plaatsen goede ideeën van inwoners langzaam verzanden en niet van de grond komen?

Lees verder

Inschrijving Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen gestart

Binnen de categorieën zorg, leefbaarheid, jeugd en sport maken Groninger vrijwilligersorganisaties kans op een prijs van € 3.000. Aanmelden kan tot 1 oktober.

Lees verder

Burgerkracht in Oost-Groningen versterkt elkaar

Bij een kenniscafé over financiën en vrijwilligers in Winschoten was goed te zien dat inwoners niet alleen van professionals, maar ook van elkaar veel kunnen leren.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2019 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X