Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Bewonersinitiatieven en vrijwillige inzet.

Actieve inwoners ontwikkelen talloze bruisende initiatieven. Doordat mensen van dichtbij zien wat nodig is in hun omgeving, ontstaan vaak slimme ideeën en krachtige oplossingen. We zien mooie voorbeelden van mensen die hun wijk socialer, mooier of duurzamer maken. Tot initiatieven die gemeenten uitdagen om daadwerkelijk taken over te nemen (right to challenge).

CMO STAMM ondersteunt actieve burgers met veel plezier bij het realiseren van hun initiatieven. Dat doen we omdat we geloven dat initiatieven van mensen zelf grote impact kunnen hebben. We brengen initiatiefnemers en de juiste partners bij elkaar. Wanneer ze niet dezelfde taal spreken, helpen wij met de vertaalslag. Samen met inwoners ontwikkelen we hun droomscenario en maken we concrete plannen met aandacht voor juridische, fiscale en financiële aspecten. In Groningen faciliteren wij vanuit onze provinciale taak bovendien het netwerk van lokale steunpunten voor vrijwilligerswerk. Naast uitwisseling van kennis en deskundigheidsbevordering ondersteunen wij de ontwikkeling van innovatieve aanpakken voor het vrijwilligerswerk van de toekomst.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Start project Vrijwilligers Centraal

Vrijwilligersorganisaties ervaren dat het steeds lastiger is actieve vrijwilligers te vinden. Vier Groninger organisaties hebben de handen daarom ineen geslagen om al deze verenigingen te versterken en ondersteunen.

Lees verder

Workshops maatschappelijke waarde voor professionals

Wat houdt maatschappelijke waarde in en hoe maak je het zichtbaar? Sociaal Planbureau Groningen biedt een workshop aan voor professionals die inwonersinitiatieven ondersteunen.

Lees verder

Maatschappelijke waarde van burgerinitiatieven

Burgerinitiatieven hebben grote impact in dorpen en steden. Toch wordt ze vaak gevraagd de waarde van hun initiatief uit te drukken. CMO STAMM biedt dergelijke initiatieven advies en ondersteuning bij het realiseren van hun ambities.

Lees verder

Aanmelding Hét Compliment van Drenthe gestart

De Provincie Drenthe zet vrijwilligers in het zonnetje met ‘Hét compliment van Drenthe’. Vrijwilligersorganisaties maken kans op een bedrag om te investeren. Zij kunnen zich tot en met 30 september aanmelden.

Lees verder

De aanpak van laaggeletterdheid en armoede in 4 dorpen binnen gemeente Westerwolde werkt

In Wedde, Veelerveen en Vriescheloo is het aantal hulpvragen van mensen die last hebben van armoede, laaggeletterdheid en eenzaamheid fors gestegen

Lees verder

Net dat extra stapje om door te gaan

Dertig Groningers presenteerden tijdens de Fondsenmiddag hun ideeën. De meest uiteenlopende initiatieven en projecten kwamen voorbij. Met de tips kunnen zij hun ideeën weer een stapje verder brengen.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X