Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Bewonersinitiatieven en Vrijwilligers Groningen.

CMO STAMM ondersteunt actieve burgers met veel plezier bij het realiseren van hun initiatieven. We geloven dat initiatieven van mensen zelf grote impact kunnen hebben. We brengen initiatiefnemers en de juiste partners bij elkaar. Wanneer ze niet dezelfde taal spreken, helpen wij met de vertaalslag. Samen met inwoners ontwikkelen we hun droomscenario en maken we concrete plannen met aandacht voor juridische, fiscale en financiële aspecten. Als instrument gebruiken we hiervoor de Ideeënbank Groningen, met de ideeënmakelaars en de website www.ideeenbankgroningen.nl.

Daarnaast is CMO STAMM één van de vijf partners van Vrijwilligers Groningen (voorheen Vrijwilligers Centraal). Het project is, op initiatief van de provincie Groningen, een samenwerking van Groninger Dorpen, Kultuurloket, Huis voor de Sport en CMO STAMM. We beiden ondersteuning op maat, experimenteren met verschillende organisaties naar innovatieve maatregelen, zetten vrijwilligers in het zonnetje en organiseren kennis- en leersessies op allerlei onderwerpen voor de huidige besturen en andere vrijwilligers.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Duizenden vrijwilligers in Groningen worden bedankt

Op de Nationale Dag van de Vrijwilligers (7 december) ontvangen ruim 4.000 vrijwilligers een bedankkaart in de brievenbus. Vele anderen werden de afgelopen weken bedankt voor hun inzet met een plekje op de digitale Wall of fame voor vrijwilligers.

Lees verder

Fondsencafé in Pesse een groot succes

Het Fondsencafé 2023, georganiseerd door BOKD en CMO STAMM, was met meer dan 100 aanwezigen een drukbezochte avond. Deelnemers waardeerden de mogelijkheid om kennis te delen, inspiratie op te doen en waardevolle connecties te leggen.

Lees verder

Vier kansen voor vrijwilligersorganisaties in Groningen om vrijwilligers aan te trekken of te behouden

Vrijwilligerswerk vormt een belangrijke hoeksteen van onze provincie. Onder de noemer Vrijwilligers Groningen is afgelopen jaar onderzoek gedaan naar vrijwilligerswerk in Groningen. De uitkomsten leiden tot een aantal feiten en kansen.

Lees verder

Geef vrijwilligers waardering tijdens de Dag van de Vrijwilliger (7 december)

Vrijwilligers maken Groningen mooier, zowel provincie als stad. Vanaf 6 november begint een campagnemaand om de Groningse vrijwilligers te bedanken en anderen nieuwsgierig te maken naar vrijwilligerswerk.

Lees verder

Aanmelding Hét compliment van Drenthe van start

De Provincie Drenthe zet vrijwilligers in het zonnetje met ‘Hét compliment van Drenthe’. Vrijwilligersorganisaties maken kans op een bedrag om te investeren. Zij kunnen zich tot en met 30 september aanmelden.

Lees verder

Bijeenkomst Vrijwilligers Centraal in Midden-Groningen

Een aantal verenigingen en organisaties uit de gemeente Midden-Groningen deelden de successen en eventuele zorgen bij het vinden en binden van vrijwilligers.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X