Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Bewonersinitiatieven en vrijwillige inzet.

Actieve inwoners ontwikkelen talloze bruisende initiatieven. Doordat mensen van dichtbij zien wat nodig is in hun omgeving, ontstaan vaak slimme ideeën en krachtige oplossingen. We zien mooie voorbeelden van mensen die hun wijk socialer, mooier of duurzamer maken. Tot initiatieven die gemeenten uitdagen om daadwerkelijk taken over te nemen (right to challenge).

CMO STAMM ondersteunt actieve burgers met veel plezier bij het realiseren van hun initiatieven. Dat doen we omdat we geloven dat initiatieven van mensen zelf grote impact kunnen hebben. We brengen initiatiefnemers en de juiste partners bij elkaar. Wanneer ze niet dezelfde taal spreken, helpen wij met de vertaalslag. Samen met inwoners ontwikkelen we hun droomscenario en maken we concrete plannen met aandacht voor juridische, fiscale en financiële aspecten. In Groningen faciliteren wij vanuit onze provinciale taak bovendien het netwerk van lokale steunpunten voor vrijwilligerswerk. Naast uitwisseling van kennis en deskundigheidsbevordering ondersteunen wij de ontwikkeling van innovatieve aanpakken voor het vrijwilligerswerk van de toekomst.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Net dat extra stapje om door te gaan

Dertig Groningers presenteerden tijdens de Fondsenmiddag hun ideeën. De meest uiteenlopende initiatieven en projecten kwamen voorbij. Met de tips kunnen zij hun ideeën weer een stapje verder brengen.

Lees verder

Inspiratiecafé Inwonerskracht Drenthe, samenwerken voor een levendig en sociaal Drenthe

In het tweede Inspiratiecafé, waar inwonersinitiatieven en verschillende organisaties elkaar inspireerden, stond een specifieke groep centraal: de jongeren!

Lees verder

De waarde van energiecoöperaties

Momenteel zijn er in Groningen ongeveer 70 energiecoöperaties actief en in Drenthe ongeveer 22. Welke waarde hebben zij en wat kunnen gemeenten doen om energiecoöperaties ‘in hun kracht’ te zetten? 

Lees verder

Vitale Vijfsterrendorpen en -buurten in de regiodealgemeenten in Zuid- en Oost-Drenthe en Hardenberg

We delen graag mooie ontwikkelingen en initiatieven die te maken hebben met inwonerskracht in Drenthe.

Lees verder

Winnaars 21e Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen bekend

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken verblijdde 5 organisaties met een waardering van 3.000 euro. De overige genomineerden werden met een aanmoedigingsprijs verrast. 

Lees verder

Vrijwilligers van Stichting Ouderenvervoer Norg ontvangen Hét compliment van Drenthe!

Gedeputeerde Hans Kuipers van Provincie Drenthe overhandigde op 7 december, de nationale vrijwilligersdag, de prijs van 3.000 euro tijdens een feestelijke online uitreiking.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X