Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Bewonersinitiatieven en vrijwillige inzet.

Actieve inwoners ontwikkelen talloze bruisende initiatieven. Doordat mensen van dichtbij zien wat nodig is in hun omgeving, ontstaan vaak slimme ideeën en krachtige oplossingen. We zien mooie voorbeelden van mensen die hun wijk socialer, mooier of duurzamer maken. Tot initiatieven die gemeenten uitdagen om daadwerkelijk taken over te nemen (right to challenge).

CMO STAMM ondersteunt actieve burgers met veel plezier bij het realiseren van hun initiatieven. Dat doen we omdat we geloven dat initiatieven van mensen zelf grote impact kunnen hebben. We brengen initiatiefnemers en de juiste partners bij elkaar. Wanneer ze niet dezelfde taal spreken, helpen wij met de vertaalslag. Samen met inwoners ontwikkelen we hun droomscenario en maken we concrete plannen met aandacht voor juridische, fiscale en financiële aspecten. In Groningen faciliteren wij vanuit onze provinciale taak bovendien het netwerk van lokale steunpunten voor vrijwilligerswerk. Naast uitwisseling van kennis en deskundigheidsbevordering ondersteunen wij de ontwikkeling van innovatieve aanpakken voor het vrijwilligerswerk van de toekomst.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Luisteren naar inwoners, professionals en partners

Hoe haal je in een korte tijd, op een energieke, maar ook gelijkwaardige manier, ideeën en meningen op? De versnellingssessie maakt het, ook in coronatijd, mogelijk!

Lees verder

Inschrijving Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen gestart

Binnen de categorieën Cultuur, Zorg, Leefbaarheid, Jeugd en Sport maken Groninger vrijwilligersorganisaties kans op een prijs van € 3.000. Aanmelden kan tot 1 oktober.

Lees verder

Welke vrijwilligersorganisatie verdient Hét compliment van Drenthe?

De Provincie Drenthe zet vrijwilligers in het zonnetje met ‘Hét compliment van Drenthe’. Vrijwilligersorganisaties maken kans op een bedrag om te investeren. Zij kunnen zich in september aanmelden.

Lees verder

Fondsenmiddag helpt initiatiefnemers op weg

Heb jij een idee dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen en ben je op zoek naar advies of financiering? Adviseurs, regionale én landelijke fondsen helpen je verder op weg tijdens een Fondsenmiddag!

Lees verder

Cursusaanbod voor senioren ‘Van praten óver ouderen naar praten mét ouderen!

Op dit moment denken nog te weinig ouderen écht mee, en daar willen we verandering in brengen!

Lees verder

Sterk Vrijwilligerswerk in Groningen

Vrijwilligersorganisaties en verenigingen zijn van groot belang voor de leefbaarheid. Ze werken samen en ontplooien ontzettend veel initiatieven en activiteiten. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X