Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Bewonersinitiatieven en vrijwillige inzet.

Actieve inwoners ontwikkelen talloze bruisende initiatieven. Doordat mensen van dichtbij zien wat nodig is in hun omgeving, ontstaan vaak slimme ideeën en krachtige oplossingen. We zien mooie voorbeelden van mensen die hun wijk socialer, mooier of duurzamer maken. Tot initiatieven die gemeenten uitdagen om daadwerkelijk taken over te nemen (right to challenge).

CMO STAMM ondersteunt actieve burgers met veel plezier bij het realiseren van hun initiatieven. Dat doen we omdat we geloven dat initiatieven van mensen zelf grote impact kunnen hebben. We brengen initiatiefnemers en de juiste partners bij elkaar. Wanneer ze niet dezelfde taal spreken, helpen wij met de vertaalslag. Samen met inwoners ontwikkelen we hun droomscenario en maken we concrete plannen met aandacht voor juridische, fiscale en financiële aspecten. In Groningen faciliteren wij vanuit onze provinciale taak bovendien het netwerk van lokale steunpunten voor vrijwilligerswerk. Naast uitwisseling van kennis en deskundigheidsbevordering ondersteunen wij de ontwikkeling van innovatieve aanpakken voor het vrijwilligerswerk van de toekomst.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Ruim 90 deelnemers tijdens eerste live editie van de Fondsendag

Samen met Nationaal Programma Groningen organiseerde Ideeënbank Groningen op 9 februari 2023 bij CMO STAMM een Fondsendag. Met ruim 90 deelnemers was dit netwerkevenement een groot succes.

Lees verder

Groningse vrijwilligers staan centraal? Vul s.v.p. de enquête in!

We nodigen je vanuit het project Vrijwilligers Centraal uit om een enquête in te vullen. De enquête gaat over jullie ervaringen met vrijwilligers.

Lees verder

Fondsendag op 9 februari helpt initiatiefnemers op weg

Heb jij een idee dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen en ben je op zoek naar advies of financiering? Adviseurs, regionale én landelijke fondsen helpen je verder op weg tijdens een Fondsendag!

Lees verder

Vrijwilligers op ludieke manier in het zonnetje gezet op Nationale Vrijwilligersdag – Doe mee en bedank een vrijwilliger met een speciaal ontworpen (gratis) bedankkaartje

Gisteren zijn, met een ludieke actie, meerdere vrijwilligers verrast. Waardering voor de Groningse vrijwilligers blijft natuurlijk niet beperkt tot deze ene Nationale Vrijwilligersdag. Het is daarom nu ook mogelijk om een gratis ansichtkaart (digitale of per post) naar je favoriete vrijwilliger te sturen.

Lees verder

Start project Vrijwilligers Centraal

Vrijwilligersorganisaties ervaren dat het steeds lastiger is actieve vrijwilligers te vinden. Vier Groninger organisaties hebben de handen daarom ineen geslagen om al deze verenigingen te versterken en ondersteunen.

Lees verder

Workshops maatschappelijke waarde voor professionals

Wat houdt maatschappelijke waarde in en hoe maak je het zichtbaar? Sociaal Planbureau Groningen biedt een workshop aan voor professionals die inwonersinitiatieven ondersteunen.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X