Burgerkracht en overheidsparticipatie

Dorps- en wijkeconomie.

Een bruisende lokale economie is de sleutel naar een vitale gemeenschap. Ondernemerschap en bedrijvigheid dragen wezenlijk bij aan de kracht van een dorp of wijk. Naast het creëren van nieuwe werkgelegenheid en economische groei, is ondernemerschap goed voor de leefbaarheid, integratie en arbeidsparticipatie. Het is van belang de inwoners hier optimaal bij te betrekken. Want echt bruisen doe je met inwoners samen.

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM ziet veel potentieel ondernemerschap in dorpen en wijken. Wijkeconomie is een kansrijke strategie (doorlinken naar brochure). Vaak is een steuntje in de rug nodig. Dit steuntje geven wij op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door bestaand ondernemerschap te versterken, nieuw ondernemerschap te stimuleren of collectief ondernemerschap te organiseren. Denk aan dorps- en wijkco�peraties of bewonersbedrijven. Al deze mogelijkheden hebben ��n overeenkomst: het versterken van regionale samenwerking. Wij doen dit graag samen met u!""

Uitgelicht.

Dorpscentrum Eexterveen volledig in eigendom van het dorp

Stichting Dorpscentrum Eexterveen is formeel eigenaar geworden van een accommodatie in Eexterveen. Zo creëren zij een ‘bruisend centrum voor Eexterveen’.

Lees verder

Het zwembad als bewonersbedrijf

Overname van eigendom, beheer en exploitatie van een zwemvoorziening door een ondernemende bewonersgroep.

Lees verder

Kan Gasselternijveen toch haar supermarkt behouden ?

De plaatselijke werkgroep “Behoud supermarkt” blijft actief om te proberen een supermarkt voor het dorp te behouden.

Lees verder

Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan? Handleiding voor gemeenten

Een werkwijzer als beleidsnotitie waar ook andere gemeenten hun voordeel mee kunnen doen.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2018 CMO STAMM - Disclaimer

X