Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Nieuwe democratische vormen.

Er zijn uitdagingen voor de huidige Nederlandse democratie. Landelijk is er steeds minder vertrouwen in de politiek. Zowel inwoners als bestuurders willen meer betrokkenheid van inwoners bij beslissingen over de leefomgeving. Toch blijkt dit in de praktijk vaak lastig. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen betrokken blijft en dat iedereen die dat wil gehoord wordt? Dat is een grote opgave voor de komende jaren.

CMO STAMM vindt dat de stem van iedereen geldt. We vertalen onze kennis en ervaring naar praktische adviezen. Samen met bewoners, gemeenten en maatschappelijke organisaties zoeken we naar nieuwe en innovatieve vormen van democratie door inzicht te bieden, trainingen te geven, experimenten te begeleiden en ondersteuning op maat te bieden. In dit gezamenlijke proces staat kennisdeling, evalueren en doorontwikkelen centraal.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Ook in 2022 zomeractiviteiten voor en door jongeren in Drenthe

Uit een flitspeiling onder Drentse jongeren tussen de 12 en 25 jaar blijkt dat er behoefte is aan activiteiten in de zomer. Ook dit jaar is er per gemeente een activiteitenprogramma voor en door jongeren in de zomervakantie.

Lees verder

Vitale Vijfsterrendorpen en -buurten in de regiodealgemeenten in Zuid- en Oost-Drenthe en Hardenberg

We delen graag mooie ontwikkelingen en initiatieven die te maken hebben met inwonerskracht in Drenthe.

Lees verder

Deelnemers praten én beslissen mee tijdens besluitvormingsbijeenkomst Mantelzorg in Westerkwartier

Wat is er voor nodig dat het goed gaat met mantelzorgers in Westerkwartier? Om deze belangrijke vraag te beantwoorden pasten we de methodiek De Nieuwe Route toe.

Lees verder

Luisteren naar inwoners, professionals en partners

Hoe haal je in een korte tijd, op een energieke, maar ook gelijkwaardige manier, ideeën en meningen op? De versnellingssessie maakt het, ook in coronatijd, mogelijk!

Lees verder

Leerkringen digitale participatievraagstukken Groningen

Zeker in deze coronaperiode merken we de nut en noodzaak van digitale participatie en is de digitale interactie enorm toegenomen. Hoe ontwerp je als beleidsmedewerker een goed participatieproces?

Lees verder

Jong Hoogeveen: restorative practice werkt

Aanleiding Het project Kinderen in tel volgt hoe het gaat met kinderen, in alle Nederlandse gemeenten. Hoogeveen scoorde slecht op die lijst. De gemeente bezette zelfs op enig moment de vierde plaats. Tijd voor verbetering dus. Wethouder Gert Vos besloot geld vrij te maken voor die verbetering. Onder leiding van CMO STAMM ging een aantal professionals

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X