Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Nieuwe democratie.

Het recht hebben om mee te doen, mee te denken, mee te regeren, dát is de essentie van democratie. Nederland is bij uitstek een democratisch land. Maar ook een democratie met de nodige uitdagingen. Mensen willen steeds meer zelf de regie nemen over hun eigen leefomgeving. Aan de andere kant zijn er ook steeds meer mensen die de politiek en het bestuur de rug toekeren. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen betrokken blijft? Dat mensen zich weer meer vertegenwoordigd voelen door politiek of bestuur? Dat is de opgave voor de komende jaren. Een stevige opgave met veel kansen voor vernieuwing van de lokale democratie.

Het vernieuwen en verbreden van de lokale democratie staat bij CMO STAMM hoog in het vaandel. Samen met bewoners, gemeenten en maatschappelijke organisaties zijn we op zoek naar nieuwe en innovatieve vormen van democratie. Het is een gezamenlijk proces van experimenteren, van elkaar leren, kennis uitwisselen, evalueren en doorontwikkelen. We bieden inzicht in de verschillende aspecten van democratische vernieuwing, geven trainingen, begeleiden experimenten, leveren ondersteuning op maat en verenigen de koplopers in een expertteam.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Ook in 2022 zomeractiviteiten voor en door jongeren in Drenthe

Uit een flitspeiling onder Drentse jongeren tussen de 12 en 25 jaar blijkt dat er behoefte is aan activiteiten in de zomer. Ook dit jaar is er per gemeente een activiteitenprogramma voor en door jongeren in de zomervakantie.

Lees verder

Vitale Vijfsterrendorpen en -buurten in de regiodealgemeenten in Zuid- en Oost-Drenthe en Hardenberg

We delen graag mooie ontwikkelingen en initiatieven die te maken hebben met inwonerskracht in Drenthe.

Lees verder

Deelnemers praten én beslissen mee tijdens besluitvormingsbijeenkomst Mantelzorg in Westerkwartier

Wat is er voor nodig dat het goed gaat met mantelzorgers in Westerkwartier? Om deze belangrijke vraag te beantwoorden pasten we de methodiek De Nieuwe Route toe.

Lees verder

Luisteren naar inwoners, professionals en partners

Hoe haal je in een korte tijd, op een energieke, maar ook gelijkwaardige manier, ideeën en meningen op? De versnellingssessie maakt het, ook in coronatijd, mogelijk!

Lees verder

Leerkringen digitale participatievraagstukken Groningen

Zeker in deze coronaperiode merken we de nut en noodzaak van digitale participatie en is de digitale interactie enorm toegenomen. Hoe ontwerp je als beleidsmedewerker een goed participatieproces?

Lees verder

Jong Hoogeveen: restorative practice werkt

Aanleiding Het project Kinderen in tel volgt hoe het gaat met kinderen, in alle Nederlandse gemeenten. Hoogeveen scoorde slecht op die lijst. De gemeente bezette zelfs op enig moment de vierde plaats. Tijd voor verbetering dus. Wethouder Gert Vos besloot geld vrij te maken voor die verbetering. Onder leiding van CMO STAMM ging een aantal professionals

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X