Burgerkracht en overheidsparticipatie

Nieuwe democratie.

Het recht hebben om mee te doen, mee te denken, mee te regeren, dát is de essentie van democratie. Nederland is bij uitstek een democratisch land. Maar ook een democratie met de nodige uitdagingen. Mensen willen steeds meer zelf de regie nemen over hun eigen leefomgeving. Aan de andere kant zijn er ook steeds meer mensen die de politiek en het bestuur de rug toekeren. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen betrokken blijft? Dat mensen zich weer meer vertegenwoordigd voelen door politiek of bestuur? Dat is de opgave voor de komende jaren. Een stevige opgave met veel kansen voor vernieuwing van de lokale democratie.

Deel deze pagina.

Lees verder

Het vernieuwen en verbreden van de lokale democratie staat bij CMO STAMM hoog in het vaandel. Samen met bewoners, gemeenten en maatschappelijke organisaties zijn we op zoek naar nieuwe en innovatieve vormen van democratie. Het is een gezamenlijk proces van experimenteren, van elkaar leren, kennis uitwisselen, evalueren en doorontwikkelen. We bieden inzicht in de verschillende aspecten van democratische vernieuwing, geven trainingen, begeleiden experimenten, leveren ondersteuning op maat en verenigen de koplopers in een expertteam.

Uitgelicht.

Sociale vitaliteit helpt inwoners en gemeenten vooruit

De sleutel voor sociale vitaliteit is het versterken van organisatiekracht van mensen die in de regio wonen, werken en leven.

Lees verder

Op zoek naar een ‘nieuwe’ democratie – deel 2

We houden je graag op de hoogte van de thema’s en discussies in de werksessies van de Expertgroep Nieuwe Democratie.

Lees verder

Grote vragen

Wie bepaalt er waar het met mijn stad – en met het oud worden in die stad – naartoe gaat? Is dat de gemeente of de provincie? Of zijn wij dat als inwoners met z’n allen? Wie is de baas?

Lees verder

Op zoek naar een ‘nieuwe’ democratie

Experts bundelen hun inzichten om een antwoord te formuleren op de vraag: hoe geven we een nieuwe democratische koers vorm, wat is daarvoor nodig en hoe doet men hiermee ervaring op.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2017 CMO STAMM - Disclaimer

X