Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Overheidsparticipatie.

Uitgaan van de kracht van hun inwoners. Aansluiten bij hun ideeën. Dat is wat gemeenten graag willen. Het invullen van de daarbij behorende nieuwe rol, taak, organisatie en sturingsfilosofie creëert boeiende uitdagingen. Nieuwe dynamiek en samenwerking en verschillende vormen van sturing die tegelijkertijd spelen; dat is best complex. Maar het levert ook nieuwe energie op!

CMO STAMM adviseert en traint gemeenten op innovatieve wijze in deze veranderopgave. We doen dit met onze routeplanner naar een nieuw DNA (doorlinken). We gaan samen op zoek naar passende oplossingen voor de nieuwe democratie. Omdat we vinden dat iedere stem geldt. Ook die van de mensen die zich nu niet gezien en gehoord voelen. We vertalen onze kennis en ervaring naar praktische adviezen. Bijvoorbeeld met de leergang overheidsparticipatie met lef, masterclasses voor bestuurders en gemeenteraden en naar de organisatie van burgertops. """

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Luisteren naar inwoners, professionals en partners

Hoe haal je in een korte tijd, op een energieke, maar ook gelijkwaardige manier, ideeën en meningen op? De versnellingssessie maakt het, ook in coronatijd, mogelijk!

Lees verder

Jongeren in Drenthe bedenken hun eigen zomerprogramma

In een aantal Drentse gemeenten kunnen jongeren deze hele zomer genieten van zelfgekozen activiteiten. Drentse gemeenten en partners zijn van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij dit initiatief.

Lees verder

Kunst en cultuur in de gemeente Emmen in monitor gevolgd // gemeente Emmen

De gemeente Emmen wilde weten welke ontwikkelingen er binnen de gemeente zijn op het gebied van cultuurparticipatie. Wie doet er mee? En wie niet? Aan welke activiteiten is behoefte?

Lees verder

Het Hogeland zet in op inwonerskracht

De gemeenten Bedum en Eemsmond van de nieuwe gemeente het Hogeland zetten vol in op participatie en inwonerskracht.

Lees verder

Hoe ziet de gemeente van de toekomst eruit?

Overheidsorganisaties zitten in tijden van verandering. Maar hoe ga je hier als gemeente mee om?

Lees verder

Participatie en de rol van de Raad in Ooststellingwerf

CMO STAMM ging met de raad, het college, het MT en de ambtenaren interactief aan de slag met participatie.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X