Burgerkracht en overheidsparticipatie

Overheidsparticipatie.

Uitgaan van de kracht van hun inwoners. Aansluiten bij hun ideeën. Dat is wat gemeenten graag willen. Het invullen van de daarbij behorende nieuwe rol, taak, organisatie en sturingsfilosofie creëert boeiende uitdagingen. Nieuwe dynamiek en samenwerking en verschillende vormen van sturing die tegelijkertijd spelen; dat is best complex. Maar het levert ook nieuwe energie op!

CMO STAMM adviseert en traint gemeenten op innovatieve wijze in deze veranderopgave. We doen dit met onze routeplanner naar een nieuw DNA (doorlinken). We gaan samen op zoek naar passende oplossingen voor de nieuwe democratie. Omdat we vinden dat iedere stem geldt. Ook die van de mensen die zich nu niet gezien en gehoord voelen. We vertalen onze kennis en ervaring naar praktische adviezen. Bijvoorbeeld met de leergang overheidsparticipatie met lef, masterclasses voor bestuurders en gemeenteraden en naar de organisatie van burgertops. """

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Het Hogeland zet in op inwonerskracht

De gemeenten Bedum en Eemsmond van de nieuwe gemeente het Hogeland zetten vol in op participatie en inwonerskracht.

Lees verder

Hoe ziet de gemeente van de toekomst eruit?

Overheidsorganisaties zitten in tijden van verandering. Maar hoe ga je hier als gemeente mee om?

Lees verder

Participatie en de rol van de Raad in Ooststellingwerf

CMO STAMM ging met de raad, het college, het MT en de ambtenaren interactief aan de slag met participatie.

Lees verder

Impressie Leergang Overheidsparticipatie met LEF

Ontdek de juiste tools om aan de gang te gaan met Overheidsparticipatie en opereer zij aan zij met de samenleving.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X