Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Corona.

Hoe ziet de maatschappij eruit na corona?


Het coronavirus heeft een gigantische invloed op alle niveaus van de maatschappij. Er wordt veel gesproken en gefilosofeerd over hoe de wereld er post-corona uit zal komen te zien. ‘’De stappen die we nu zetten, bepalen welke toekomst we krijgen’’ zei schrijver en natuurkundige Giodano.[1] En dat betekent dus ook dat als we nu veranderingen in gang zetten, we grote stappen kunnen maken en de toekomst op een positieve manier kunnen beïnvloeden. In dit artikel nemen we je mee langs de belangrijkste inzichten van deze vergezichten.

Waarschijnlijk wordt het grootste deel van ons gedrag weer zoals het was voor de crisis. Uit onderzoek blijkt dat er een substantieel deel van de bevolking moet sterven om tot ingrijpende veranderingen te komen, het coronavirus voldoet hier (gelukkig) niet aan. Dit betekent niet dat er helemaal niks zal veranderen. Als we oude patronen kunnen loslaten en nieuwe kunnen introduceren dan kan deze crisis ons toch nog wat opleveren (zo toont ook deze video).

Om de veelheid aan mogelijke scenario’s behapbaar te houden tonen we een greep uit de vele vergezichten die er zijn, en tonen we deze per thema.

Subthema's.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X