Corona

Onderwijs.

Jeugd


De jeugd is een bijzondere doelgroep in deze tijd. Ze lijken minder vatbaar te zijn voor het virus en het virus ook minder snel te verspreiden. Kinderen mogen buitenspelen en mogen straks ook weer als eerste langzaam aan terug naar de oude situatie: sportactiviteiten beginnen weer en ook scholen mogen in mei weer open. Voor de jeugd heeft deze periode zeker ook keerzijden gehad, kinderen konden niet meer naar school als ‘uitvlucht’ voor huiselijk geweld, onderwijsachterstanden lopen op, opa’s en oma’s zijn verder weg dan ooit, en Veilig Thuis maakt zich ondanks een stabiel aantal meldingen van huiselijk geweld toch zorgen doordat er minder zicht is op deze doelgroep[1]. Hoe kan dit op de lange termijn weer opgepakt worden, en hebben we hier lessen uit geleerd?

  1. Wat we kunnen leren van thuisonderwijs in tijden van corona
    https://maatschapwij.nu/blogs/thuisonderwijs/

  2. Corona: jeugdzorg heeft minder zicht op kinderen
    https://www.zorgwelzijn.nl/corona-uiteindelijk-hebben-jeugdbeschermers-minder-zicht-op-kinderen/

  3. Corona: jeugdzorg heeft minder zicht op kinderen
    https://www.zorgwelzijn.nl/corona-uiteindelijk-hebben-jeugdbeschermers-minder-zicht-op-kinderen/


Bronnen


[1] https://www.nu.nl/coronavirus/6041912/geen-toename-van-meldingen-over-huiselijk-geweld-maar-wel-zorgen.html

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Jeugd in corona

Coronamaatregelen verkleinden oa de fysieke leefwereld van kinderen en jongeren. Hoe ziet hun toekomstperspectief eruit? Kunnen we samen met hen hun perspectief blijvend verbreden in Groningen en Drenthe?

Lees verder

Opdrachten.

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X