Corona

Sociale contacten en meedoen.

Initiatieven


Veel initiatieven, groot en klein, komen moeilijk door deze coronacrisis heen. Dorpshuizen, die vaak onderdak geven aan initiatieven, zijn gesloten en hebben geen inkomsten meer. Het gevaar van deze crisis is dat kleine, veelbelovende initiatieven omvallen, terwijl we deze juist heel hard nodig hebben.[1] Maar de crisis zorgt ook voor het organiseren van een hele hoop mooie nieuwe initiatieven die wellicht ook na de crisis heel effectief kunnen zijn. Een kanttekening hierbij is dat veel initiatieven digitaal zijn en dus minder goed beschikbaar voor de minder (digi)taalvaardigen.

  1. Nederland helpt elkaar tijdens coronacrisis: diverse initiatieven op een rij
    https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/nederland-helpt-elkaar-tijdens-coronacrisis-diverse-initiatieven-op-een-rij

  2. ‘Samen in de shit verbroedert’: de mooiste initiatieven uit ons onderzoek https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/nederland-helpt-elkaar-tijdens-coronacrisis-diverse-initiatieven-op-een-rij

  3. Uitdagers en aanpakkers
    https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2016-2017/uitdagers-en-aanpakkers.html

  4. Corona en de toekomst van ons voedsel
    https://www.voedselanders.nl/corona-en-de-toekomst-van-ons-voedsel/


Bronnen


[1] https://www.voedselanders.nl/corona-en-de-toekomst-van-ons-voedsel/

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Jongeren over coronamaatregelen

Voor volwassenen is het al een opgave om zich aan alle maatregelen te houden, voor puberende jongeren is dat velen malen lastiger. Wat zeggen jongeren in Groningen en Drenthe hierover?

Lees verder

Jeugd in corona

Coronamaatregelen verkleinden oa de fysieke leefwereld van kinderen en jongeren. Hoe ziet hun toekomstperspectief eruit? Kunnen we samen met hen hun perspectief blijvend verbreden in Groningen en Drenthe?

Lees verder

Passende ouderenzorg tijdens de coronaperiode

Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving en op ouderen en hun mantelzorgers in het bijzonder. We gaan specifiek in op het effect van corona op de ouderen(zorg).

Lees verder

Stimuleer digitale vaardigheden bij ouderen

Contact vindt nu op afstand plaats. Vooral ouderen die te maken hebben met dementie of laaggeletterdheid zijn gebaat bij goede ondersteuning bij het gebruik van digitale middelen.

Lees verder

Zorg voor mantelzorgers

Ook voor mantelzorgers is de impact van corona enorm. In deze tijd belangrijk is het belangrijk dat gemeenten en organisaties die mantelzorgers ondersteunen pro-actief te werk gaan.

Lees verder

Alternatieven voor dagbesteding voor ouderen

Dagbesteding vervult vele functies zoals zingeving, dagritme en contact. Door coronamaatregelen is dagbesteding veelal gesloten. Het vinden van alternatieve vormen vraagt om improvisatie en creativiteit.

Lees verder

Opdrachten.

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X