Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Corona

Zorg en gezondheid.

Zorg


De coronacrisis heeft tot nu toe de grootste gevolgen voor de zorg. Een goed functionerend zorgstelsel met voldoende (IC) capaciteit blijkt van cruciaal belang. Maar niet alleen de ziekenhuiszorg moet zich aanpassen, alle vormen van zorg hebben te maken met grote veranderingen, die wellicht hun doorwerkingen hebben in de toekomst. Blijven ziekenhuizen ook in de toekomst meer samenwerken? Blijft de nieuwe waardering voor het zorgpersoneel, en vertaalt zich dit wellicht door in hogere lonen? Gaan mensen anders naar hun eigen gezondheid kijken? Wat voor gevolgen heeft het dat zo’n 40% van de inwoners huisartsen- en ambulante zorg mijdt vanwege besmettingsansgt?[1] Hieronder een selectie van artikelen die hier hun licht op schijnen.

Bronnen


[1] https://www.eur.nl/media/2020-04-rapportdebedreigde-stad

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Terugblik webinar Van Binnen naar Buiten

Op woensdag 26 mei was Drenthe Beweegt te gast bij FC Emmen voor het webinar ‘Van Binnen naar Buiten’. We geven een terugblik van een inspirerende middag.

Lees verder

Vervolgonderzoek naar gevolgen coronacrisis voor inwoners van Groningen en Drenthe

We onderzoeken hoe de huidige coronacrisis doorwerkt in het leven van Drenten en Groningers. Panelleden ontvangen in november een 2e vragenlijst. Deze vragenlijst is een vervolg op de vragenlijst van april.

Lees verder

Jongeren over coronamaatregelen

Voor volwassenen is het al een opgave om zich aan alle maatregelen te houden, voor puberende jongeren is dat velen malen lastiger. Wat zeggen jongeren in Groningen en Drenthe hierover?

Lees verder

Passende ouderenzorg tijdens de coronaperiode

Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving en op ouderen en hun mantelzorgers in het bijzonder. We gaan specifiek in op het effect van corona op de ouderen(zorg).

Lees verder

Zorg voor mantelzorgers

Ook voor mantelzorgers is de impact van corona enorm. In deze tijd belangrijk is het belangrijk dat gemeenten en organisaties die mantelzorgers ondersteunen pro-actief te werk gaan.

Lees verder

Netwerk Zorginitiatieven Drenthe

‘Zorginitiatieven’ ontwikkelen nieuwe vormen van wonen en zorg. Hiermee leveren ze een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan goede gezondheid, betaalbare zorg en behoud van voorzieningen op het platteland.

Lees verder

Opdrachten.

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X