Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Europa

Grensoverschrijdend werken.

In Groningen en Drenthe is de werkeloosheid hoog. De ontwikkelingen in Duitsland bieden perspectief voor werkzoekenden in het grensgebied. Aanleiding om de kansen op werk in Noord-Duitsland op te pakken en te vergroten. Een toekomstbestendige arbeidsmarkt ontstaat als een gezamenlijk en structurele samenwerking ontstaat tussen scholen, Duitse werkgevers, het UWV en Nederlandse branchegenoten. Die ambitie begint bij hen en ons!

CMO STAMM zet in op het weghalen van de glazen wand in het grensgebied. Dit doen we door een gezamenlijke aanpak op het vervullen van stageplekken in Duitsland en het cre�ren van nieuwe banen. Niet alleen voor het bemiddelen van vaklieden naar Noord-Duitsland maar ook van Duitsland naar Nederland. We maken duaal leren en werken zichtbaar en werken graag uit volle overtuiging mee vanuit onze innovatiekracht.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Praktijkvoorbeelden van het mooie werk dat New Jobportunities 2.0 doet

Twee verhalen van zeer gemotiveerde arbeidskrachten die dankzij New Job 2.0 herintreden op de arbeidsmarkt.

Lees verder

Nieuw project in Drents-Duits grensgebied moet honderd niet-uitkeringsgerechtigden aan een baan of opleiding helpen

Het project ‘New Jobportunities 2.0’ wil honderd mensen in de Drents-Duitse grensstreek, die zowel zonder werk als uitkering zitten, begeleiden naar een opleiding of een nieuwe baan.

Lees verder

Flyer New Jobportunities 2.0 voor herintreders

Bekijk de Flyer van het project New Jobportunities 2.0 voor herintreders

Lees verder

Flyer New Jobportunities 2.0 voor werkgevers

Bekijk de flyer van het project New Jobportunities 2.0 voor werkgevers

Lees verder

New Jobportunities begeleidt 100 niet-uitkeringsgerechtigden naar werkgevers in grensgebied

Grensoverschrijdend werken biedt kansen voor 100 herintreders. Binnen de Regio Deal helpt het arbeidsmarktproject de regio verder vooruit op het gebied van werken en welzijn.

Lees verder

New Jobportunities 2.0 // Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe

Aanleiding CMO STAMM ontwikkelde samen met de provincie Groningen, de EDR (Ems Dollard Regio) en Landkreis Emsland een project voor arbeidstoeleiding van herintredende vrouwen van 35 tot 65 jaar in de Duits-Nederlandse grensregio in bijvoorbeeld de maakindustrie, ICT en/of zorg. Het project kreeg de naam Jobportunities en kende een looptijd van een half jaar (2014).

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X