Europa

Migranten en vluchtelingen.

Door de komst van meer vluchtelingen en statushouders naar Noord-Nederland zijn goede begeleiding en snelle integratie belangrijker dan ooit. Diverse innovatieve projecten en duizenden vrijwilligers ondersteunen vluchtelingen bij het vinden van een plek in onze samenleving. Van het leren van de taal tot het vinden van werk. Vluchtelingen willen graag zo snel mogelijk zelfstandig worden en een nieuwe, veilige toekomst opbouwen in Nederland.

CMO STAMM zet zich met diverse stakeholders op verschillende manieren in om vluchtelingen te helpen met het vinden van een plek in onze maatschappij.""""

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Mentorprogramma KANS 050 ontvangt € 20.000 van het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds heeft aan Mentorprogramma KANS 050 een bijdrage van € 20.000 toegekend voor het project ‘KANS 050 voor jongeren uit Syrië, Eritrea, Irak en regio’.

Lees verder

Jongeren vertellen over hun thuisland Syrië

Hoe is het voor Syrische vluchtelingen hier in Nederland? Op 14 maart heeft het Kennisnetwerk Multicultureel Groningen (KMG) een themabijeenkomst over vluchtelingen uit Syrië georganiseerd.

Lees verder

Naar een innovatieve aanpak voor integratie van vluchtelingen

Vluchtelingen, professionals en buurtbewoners bleken het eens te zijn tijdens een versnellingskamer.

Lees verder

Drenten over ‘Wie en wat is een Nederlander?’

In gesprek met ‘autochtone’ Drenten over Nederlanderschap en de positie die etnische minderheden hierin hebben.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X