Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Inclusie en diversiteit

Stimuleren inclusie en diversiteit.

Wie oog heeft voor inclusie en diversiteit, die omarmt verscheidenheid en verschillen tussen mensen. Diversiteit en inclusiebeleid kan de basis zijn voor een gelijkwaardige ontwikkeling binnen die verschillen. Het uitgangspunt is dat niemand zich buitengesloten voelt en zich gerespecteerd en geaccepteerd voelt. Om ruimte te bieden aan diversiteit en inclusie is een antidiscriminatiebeleid nodig. CMO STAMM maakt zich in al haar werkzaamheden sterk voor inclusie en diversiteit. Of het nu gaat om het aanpakken van armoede, om het stimuleren van gelijke kansen of om het versterken van vitale dorpen. Vanuit Brede Welvaart monitoren we over alles wat het leven ‘de moeite waard maakt’.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Samenwerken met Ervaring – Tips voor de inzet van ervaringsdeskundigheid bij armoede en sociale uitsluiting

Wil jij een ervaringsdeskundige inzetten binnen je organisatie en team? Het project Samenwerken met ervaring formuleerde hiervoor concrete tips.

Lees verder

Jongeren willen zeggenschap

Hoe krijgen jongeren meer zeggenschap en hoe kan hun stem beter worden gehoord? Jongeren uit de drie Noordelijke provincies gingen onder inspirerende leiding van prinses Laurentien in gesprek met bestuurders.

Lees verder

Leerkringen digitale participatievraagstukken Groningen

Zeker in deze coronaperiode merken we de nut en noodzaak van digitale participatie en is de digitale interactie enorm toegenomen. Hoe ontwerp je als beleidsmedewerker een goed participatieproces?

Lees verder

Op eigen kracht ver gekomen

Op eigen kracht ver gekomen. Dat is de titel van de handreiking over de inclusie van derdelanders en de decentralisaties. De handreiking biedt goede voorbeelden, werkwijzen, projecten en aanpakken voor beleidsmakers in Nederland en maakt deel uit van het project ‘Inclusie in tijden van transitie’. Inclusie is vaak het uitgangspunt voor (gemeentelijk) beleid. Iedereen doet

Lees verder

Opdrachten.

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X